Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tinerii din Capitală care se căsătoresc ar putea primi un stimulent financiar de 1.500 de lei și posibilitatea de a beneficia de o locuință construită de municipalitate la preț redus

in Articole/Stiri online

Consiliul General al Municipiului București va dezbate în data de 18 martie proiectul de hotărâre prin care se va acorda un stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc.

Pentru a beneficia de această sumă de bani, tinerii trebuie să depună la Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului București (CTMB) o cerere și o copie a certificatului de căsătorie, în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care se căsătoresc sunt: cel puțin unul dintre soți trebuie să se afle la prima căsătorie, cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința în Capitală și cel puțin unul dintre ei să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Totodată, Primăria Capitalei a înființat societatea pe acțiuni S.C. Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A. care are ca obiect principal de activitate construirea de locuințe sociale pentru tineri, la prețuri mult mai mici decât cele disponibile pe piață.
Municipalitatea a subliniat că în București numărul căsătoriilor a scăzut de la an la an din cauza faptului că tinerii nu primesc sprijin din partea statului, la constituirea familiei, prin autoritătile publice centrale și locale.
În ceea ce privește ansamblurile de locuințe sociale, de serviciu și pentru tineri, administrația locală a Capitalei precizează că au fost identificate 11 potențiale amplasamente, în toate cele 6 Sectoare, unde în total s-ar putea construi aproximativ 12.000 de unităti locative. Prețul acestor locuințe urmează să fie mai mic decât cel de pe piața imobiliară liberă.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web