Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tipuri de rezistenta hidrodinamica

in Sport

865_Eamon_Sullivan_inot

Rezistenţa hidrodinamică se manifestă prin trei componente:

1. Rezistenţa frontală (care are valoarea cea mai mare – se formeaza in fata inotatorului);

2. Rezistenţa de frecare (frecarea particulelor de apă de corpul înotătorului – se formeaza la contactul dintre apa si corpul inotatorului);

3. Rezistenţa de vârtej sau turbională (se formează în spatele segmentelor corpului scufundat)

Mărimea ambelor forţe hidrodinamice depinde de modificările poziţiei corpului în apă. Cu cât poziţia este mai apropiată de suprafaţa apei, cu atât rezistenţa hidrodinamică este mai mică, deoarece secţiunea părţii scufundate este mai redusă.

Menţinerea unei poziţii orizontale, cu corpul cât mai puţin scufundat este o problemă de bază, care condiţionează în mare măsură o tehnică eficientă de înot.

Trebuie luat în considerare faptul că în mod inevitabil poziţia corpului se modifică mereu din cauza mişcărilor de înot şi a respiraţiei, care determină ridicări şi scufundări. Astfel, se recomandă ca în formarea stilului tehnic individual să fie eliminate mişcările greşite, care frânează înaintarea, şi să fie perfecţionate acelea care permit o alunecare rapidă.

10. FACTORI DE INFLUENTA AI REZISTENTEI HIDRODINAMICE

a) Viteza de inot = rezist creste cu patratul vitezei, la vit mica apa curge laminar, la vit mare creste turbulenta

b) Poz corpului ( cu cit corpul este mai la supraf rezist este mai mica)

c) Forma corpului ( ideal fuziforma……..) fara asperitati

d) Densit apei ( ideal apa mixta)

e) Influenta valurilor ( dat pres partii anterioare se form valuri inaintea capului, valurile de mare induc rezist mare)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sport

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate