Buzau Piramida

Tlachihualtepetl, muntele făcut de om

in Extern/Istorie/Stiri online/Turism de
La 6 kilometri de orașul mexican Puebla, în Cholula se află cel mai mare sit arheologic al celei mai mari piramide cunoscută în lume, care este de fapt un uriaș complex de construcții. 
 Piramida realizată pe parcursul mai multor generații, este formată din șase structuri suprapuse construite de fiecare dintre cuceritorii regiunii.
Uriașul complex care măsoară circa 400 de metri pe fiecare latură a bazei, se înalță ca un munte de 55 de metri desupra unei câmpii de iarbă.
 Arheologii estimează că marea piramidă a început să se construiască între anii 300 î.Hr. și începutul erei creștine și  finalizarea complexului s-ar fi făcut în 1000 de ani. În momentul începerii uriașei construcții, Cholula fondată prin anul 1700 î.e.n. era un oraș dezvoltat.
 Conchistadorii conduși de Hernán Cortés, au ajuns în Cholula în octombrie 1519,  când acesta era al doilea oraș ca mărime din Mexic și avea o populație de peste 100.000 de locuitori. Ei, au masacrat 3.000 de locuitori într-o singură oră și au distrus toate edificiile de cult întâlnite  în cale.
În anul 1954, spaniolii au construit în vârful piramidei care era acoperită de vegetație, o biserică pe care au numit-o „La Iglesia de Nuestra Señora de Los Remedios”(Biserica Maicii Noastre Vindecătoare).
 Construirea la începutul secolului XX (anul 1910) a unui  spital de psihiatrie a dus la descoperirea Piramidei, iar primele cercetări arheologice au început în 1930, primii turiști apărând în aceeași perioadă.
 Guiness Book of Records arată că Piramida din Cholula este cel mai mare monument construit vreodată în lume și are un volum total estimat la peste 4,45 milioane de metri cubi, acest lucru însemnând că are un volum de aproape două ori mai mare ca cel al Marii Piramide din Gizeh, Egipt(2,5 milioane de metri cubi)

Buzau Piramida

loading...
Loading...

Ultimile din Extern

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web