Sursa foto: Retetecalamama
Aluat: 6 albușuri, 350g zahăr tos, 2 linguri pesmet, coajă rasă de lămâie, 200g nuci tăiate mărunt (nu date prin mașină)
Cremă: 6 gălbenușuri, 2 ouă întregi, 9 linguri de zahăr, 150g cacao cernută, 200-250g unt (82% grăsinme)
Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albușurile, se adaugă în ploaie zahărul și se bat în continuare 5 minute pe abur. Se adaugă pesmetul, coaja de lămâie și nucile. Se unge o tavă de aragaz cu unt și se tapetează cu făină, se pune compoziția în tavă și se uniformizează. Se coace la foc mic până când plesnește dacă es apăsată cu degetul.
Se răcește în tavă și se taie în tei părți, pe latul tăvii.
Pentru cremă, gălbenușurile, ouăle și zahărul se bat la foc mic, cât să se desfacă zahărul. Se adaugă cacaua, iar când se răcește se înglobează și untul.
Cu această cremă se ung foile, care se așează una peste alta și se îmbracă tortul. Se ornează cu fructe, bomboane, jeleuri sau frișcă. Se lasă la temperatura camerei 6-7 ore, după care se pune la frigider și se servește a doua zi.