torta-olimpica

Torța olimpică a Greciei va fi purtată de un refugiat sirian: Voi purta torţa pentru mine, pentru refugiaţii sirieni, pentru refugiaţii de pretutindeni

in Evenimente/Extern/Stiri online de

Președintele Comitetului Olimpic elen a anunțat că omul care va reprezenta sportivii olimpici din Grecia va fi Ibrahim al-Hussein, un imigrant sirian care a cerut azil politic în Grecia. Bărbatul a traversat mareea Egee, din Turcia în Grecia în 2014 şi şi-a pierdut piciorul drept în timpul unui atac cu bombe din capitala Siriei. al-Hussein a primit gratuit o proteză și astăzi la 27 de ani este înotător de performanță și joacă pentru o echipă de baschet în scaun cu rotile din Grecia. Pe lângă sport sirianul lucrează într-o cafenea din Atena.

„Voi purta torţa pentru mine, pentru refugiaţii sirieni, pentru refugiaţii de pretutindeni, pentru Grecia, pentru sport dar şi pentru echipeIe mele de baschet şi înot.” a spus al-Hussein, potrivit Reuters.

Torța Olimpică a fost aprinsă marți, va fi purtată timp de 6 zile pe teritoriul Greciei și va ajunge în Brazilia pe 3 mai.

Anul acesta la Rio, vor participa alți 10 sportivi refugiați sirieni sub steagul Comitetului Internațional Olimpic, care le va acoperi în întregime costurile de participare.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web