Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Transportatorii din afara orasului Buzau nu mai pot opri în staţiile din oraş.

in Evenimente

Şoferii de autobuze sau microbuze care efectuează curse în judeţ sunt obligaţi să respecte un traseu prestabilit prin oraş până la autogară, fără să oprească în staţiile destinate autobuzelor de transport urban. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare. Astfel, navetiştii vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani pentru a ajunge acasă ori la serviciu.

O hotărâre a Consiliului Local Buzău aprobată în 2010 prevede ca transportatorii să nu oprească decât la cele patru autogări din oraş. Ei sunt obligaţi să respecte un traseu prestabilit prin oraş, până la autogară, fără să oprească în staţiile destinate autobuzelor de transport urban.  Până de curând, şoferii de autobuze şi microbuze care efectuau curse în afara municipiului au încălcat frecvent legea. S-au conformat abia după ce au contabilizat numeroase amenzi de la poliţiştii rutieri. ”Oprirea în staţiile de pe teritoriul municipiului Buzău a acestor transportatori care vin din afara municipiului Buzău este interzisă prin hotărâre a Consiliului Local tocmai pentru a permite o mai bună desfăşurare a transportului local. Practic, ei pot veni în mun Buzău numai în staţiile terminus, acele autogări, iar de aici, doritorii trebuie să se deplaseze cu mijloace proprii, pe jos sau cu mijloace de transport în comun asigurat de către municipalitatea buzoiană. Nicăieri în lume nu este permis ca transportatorii care vin din afara oraşului să aibă staţii pe teritoriul oraşelor”, a declarat Sebastian Radu, viceprimar al municipiului Buzău. În lipsa unor soluţii, navetiştii vor coborî la intrarea în oraş sau la una dintre autogările particulare. De acolo, vor circula cu transportul local, uneori schimbând două autobuze, sau pe jos, până la şcolile la care învaţă sau până la locurile de muncă.  În acest fel, la preţul navetei se adaugă şi costul transportului în comun iar timpul liber al navetiştilor scade drastic, pentru că aceştia vor avea de parcurs drumul dintre autogară şi locul unde-şi desfăşoară activitatea de două ori pe zi.

sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate