Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tratarea bolilor cu alimente

in Sanatate

Afectiuni ale veziculei biliare – se exclude in totalitate grasimile animale (untura, unt), oua conserve, afumaturi. Se recomanda salata de papadie, salata de macris si nasturasi, iar ca mancare de baza se recomanda orez fiert, pireu de cartofi, spanac-pireu, mazare boabe fiarta, porumb fiert. Efecte deosebite are si consumul de varza murata, fragi, capsuni, salata de fructe.

Boli de inima – se recomanda o alimentatie saraca in sare. Cand apar acumulari de apa, edeme sunt interzise alimentele: carne de vanat, care din conserve, mezeluri, carne afumata, peste afumat, varza murata, supe de carne, mancarurile puternic condimentate sau sarate. Se consuma legume, fructe, ceaiuri diuretice (coada calului, papadie, gutui, frag).

Boli de rinichi – consumati foarte multe lichide, preparate fara sare, carne putina. Evitati produsele proaspete de patiserie. Mancati rosii, patrunjel, telina, castraveti, pepeni, struguri.

Boli de stomac – nu depasiti mai mult de doua feluri de mancare la fiecare masa. Ocoliti mancarurile grase, oua, produse de patisserie, cremele cu unt, branzeturile fermentate, dulciuri concentrate (gem, dulceata, miere). Mancati supe din cereale (grau sau orz) drese cu putina smantana, lapte nefiert cu zeama de lamaie, paine prajita, telina, morcovi rasi, si, ca ceaiuri, ceaiul din coada soricelului, pelinas, pelin, salvie, galbenele, indulcite cu miere de albine.

Bronsita – consumati oua proaspete, fierte moi, lapte nefiert neindulcit cu miere de albine, lapte de capra (batut), pireu de cartofi cu unt proaspat si cat mai multe mere rase.

Diabet – evitati toate alimentele care contin amidon sau zahar si consumati cat mai multe verdeturi ca salata verde, andive, macris, varza dulce, varza acra, telina, mere rase, afine. Utilizati numai ulei vegetal si condimentati cu marar hasmatuchi si chimen.

Enterocolite – consumati alimentele taiate marunt, fara multa grasime, fara piper sau ardei iute, mult orez fiert, cafea naturala (cat mai tare si cat mai amara, eventual indulcita cu zaharina), multe ceaiuri din plante ca: afin, cicoare, zeama de lamaie.

Gastrita – se interzic mancarurile acre, condimentate si grase. Se interzice consumul de carne de porc afumata, conserve, mezeluri. Se recomanda sa evitati consumul de varza murata fiarta, sfecla rosie, toate felurile de salate, ardei gras, fasole, linte, cartofi prajiti. Nu consumati bauturi acidulate, limonade, sucuri de fructe, sucuri sintetice, cafea neagra, inghetata. De asemenea nu consumati alcool si nu fumati. La micul dejun mancati un ou fiert moale, o felie de paine (nu proaspata), un pahar cu lapte, branza de vaci dulce. La pranz mancati supa de legume, supa de cartofi, peste fiert carne, de pasare fiarta, conopida fiarta, porumb fiert sau copt, ceai de plante (coada calului, coada soricelului, galbenele), iar seara mancati doua felii de paine (nu proaspata) cu unt, lapte, branza de vaci.

Gripa – o data cu aparitia gripei apar si durerile de cap, febra ridicata, greturile. Nu va fortati sa mancati, deoarece este posibil sa apara varsaturile. Potoliti-va setea datorata temperaturii ridicate, cu ceai medicinal (roinita, frunze de frag, mur, afin), sucuri de fructe. Un efect deosebit de bun il are si laptele batut, iaurtul, gemul sau marmelada din fructe acrisoare. Cand frebra scade, consumati pireu de cartofi, carne ve vitel, carne de pui, peste fiert, salata verde, compoturi, iar porumbul fiert sau o felie de pepene fac minuni in unele cazuri.

Guta – evitati mancarurile grase si greu digerabile, evitati carnea si organele ca rinichi, inima, ficat. Consumati mult orez, fructe (fragi, afine, mure), lapte de capra, sucuri de fructe si la pregatirea mancarurilor folositi numai ulei vegetal.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web