Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Trateaza urciorul numai cu produse naturale

in Sanatate

Mic furuncul situat la marginea pleoapei, la rădăcina unui fir de păr. Uneori este extrem de dureros. Inflamaţie acută a glandelor pilo-sebacee, a pleoapelor provocate de stafilococi. Ulciorul debutează printr-o jenă şi durere la nivelul pleoapei, cu durere şi tumefacţie şi roşeaţă. După câteva zile apare un punct galben în mijlocul tumefacţiei, în apropierea marginii libere a pleoapei, o pustulă, care se sparge şi se evacuează puroiul, durerea încetează, tumefacţia pleoapei se retrage şi ulceraţia se cicatrizează.

1-blefarita-1410-b

Tratamentul constă în aplicarea compresei umede calde sau reci, instilaţii cu soluţii antiseptice în sacul conjunctival sau antibiotice. De regulă compresele fierbinţi sunt de mare folos în primele stadii. Abcesul format se poate evacua, fie smulgând cilul corespunzător, fie printr-o mică incizie, după caz. Se aplică local spălături cu plante medicinale şi chiar tinctură de propolis.

Vezi tratamentul orjeletului.

Se pot face cu următoarele plante medicinale: arnică, brusture, echinaceea, gălbenele, mărar, muşeţel, nuc, pătlagină, salată, soc, stejar, sulfină, traista ciobanului, usturoi, varză.

Arnică (Arnica montana) se ia de la magazinele naturiste tinctură din flori de arnică şi se pune 1 linguriţă la 100 ml apă călduţă, apoi se pun comprese local de mai multe ori pe zi. Este un foarte bun antibiotic.

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese călduţe de mai multe ori pe zi.

Echinacea (Echinacea purpurea) se ia de la magazinele naturiste tinctură din flori de arnică şi se pune 1 linguriţă la 100 ml apă călduţă, apoi se pun comprese local de mai multe ori pe zi. Este un foarte bun antibiotic.

Gălbenele (Calendulla officinalis) – 1 lingură de flori mărunţite se pun la 250ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară prin tifon fin împăturat. Ştergeţi pleoapa afectată de mai multe ori pe zi cu infuzia rece sau uşor încălzită. Are efect antiinflamator şi dezinfectant.

Mărar (Anethum graveolens)- 1 linguriţă seminţe de mărar se zdrobesc. Se toarnă peste ele 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară. Se pun comprese cu ceai bine strecurat pus pe un pansament steril. Se ţin mai mult de 10-15 minute, apoi se pun altele . Se pun călduţe sau se spală pleoapele cu o vată sterilă muiată în acest ceai.

Muşeţel (Matricaria chamomilla)- peste 1 linguriţă de flori mărunţite se toarnă 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară prin tifon fin şi împăturit în mai multe. Se aplică comprese, pe zona afectată, ţinând ochiul închis. Se ţine 15 minute. Se poate aplica de mai multe ori pe zi. Are efect antiinflamator şi dezinfectant.

Pătlagină (Plantago lanceolata): se fierbe timp de 15 minute 1 lingură de frunze de pătlagină în 250 ml apă. Strecuraţi, prin tifon pus în mai multe straturi. Aplicaţi cataplasme călduţe pe zona afectată.

Salată (Lactuca sativa) se pun foi de salată proaspete local.

Soc (Sambucus nigra): 1 lingură de flori de soc se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se aplică comprese pe locul afectat.

Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă de stejar mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se pun comprese călduţe local de mai multe ori pe zi.

Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se pun comprese călduţe local.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se pun comprese călduţe local.

Usturoi (Allium sativum) Se va curăţi un căţel de usturoi. Se taie apoi şi cu locul unde este tăietura proaspătă se freacă locul unde ar putea să  apară urciorul. Se frecă chiar dacă ustură- În felul acesta se poate preveni apariţia urciorului.

Varză (Brasica oleracea) se striveşte foaie de varză proaspătă şi se aplică local. Se schimbă cu alta la 2-3 ore. Se face până la vindecare.

În primele zile se va face tratament cu infuzie de muşeţel rece, pentru a decongestiona zona. Pentru grăbirea procesului de colectare a puroiului se vor pune cataplasme locale calde. După aceia se sparge, se evacuează tot puroiul şi se spală cu ceaiuri din plante. În cazul în care există hemoragie se spală cu un ceai concentrat de coajă de stejar sau de traista ciobanului.

Pâine amestecată cu lapte cald. Se pune pe o bucată de pânză şi se aplică pe ochii  închişi eventual chiar de mai multe ori pe zi, pentru grăbirea maturării.

Intern se va putea lua drojdie de bere. Se ia câte 2 linguriţe de drojdie pe zi, mai multe zile la rând. Se poate de asemenea să se consume 20 g de polen de albine tot zilnic. Acestea sunt necesare pentru întărirea imunităţii organismului. Se mai poate lua intern tincturi de gălbenele sau de nuc (frunze) câte 15-20 picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă.

Se face o mămăliguţă tare şi se aplică pe locul afectat cât de fierbinte se suportă de mai multe ori pe zi, până la deplina vindecare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate