Trebuie să explicăm acest lucru Europei: că românii sunt români, iar țiganii sunt țigani.

in Spiritualitate

Să încercăm să explicăm această situație Europei!

Cenzurat 8 – Manualul Rasistului Incepator: Video “Despre tigani. Esti tigan daca…”

Nu cred că forma cea mai bună de integrare a TIGANILOR este să ne prefacem că sunt români.

Nu văd în asta nimic corect politic.

Este incorect în primul rând pentru țigani. Cine îi respectă ca oameni trebuie să admită că sunt nomazi, că o cultură cu totul specială și incomparabilă, că nu au o țară și nici nu își doresc una.

Ei nu sunt și nu vor dori să fie niciodată altceva decât țigani. Iar dacă ar fi să aleagă să devină altceva, nu ar alege să fie români.

Poate germani, francezi, norvegieni.

Pentru români, această confuzie este aproape un blestem.

Noi vrem să fim români și nimic altceva. Nici germani, nici francezi, nici norvegieni.

Și cu atât mai puțin vrem să fim țigani.

Nimeni nu are dreptul să ne oblige să perpetuăm, sub pretextul că așa e corect, o astfel de negare a evidențelor.

Am devenit victima unei erori și trebuie să ne debarasăm de acest statut. Altminteri, putem deveni o națiune masochistă.

În multe țări europene – sincer, aproape în toate –  suntem catalogați drept infractori, cerșetori, în cel mai bun caz rudimentari și pitorești.

Să tăcem acceptând această situație înseamnă să negăm evidența.

Iar evidența arată că românii sunt români, iar țiganii sunt țigani. Mulțimea românilor care se comportă ca țiganii este la fel de mică precum mulțimea țiganilor care se comportă ca românii.

Integrarea apare și dintr-o parte și din cealaltă, chiar aș spune că sunt mai mulți români care se integrează stilului țigănesc decât invers.

Trebuie să explicăm acest lucru Europei și să terminăm cu pudibonderia.

Sursa: Criterii.ro Foto: soimuldambovitean.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.