Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tudor Chirila: „Totul este o pacaleala! Guvernul nu a cedat, iar noi suntem în același punct în care eram și ieri.”

in Articole

Guvernul Grindeanu nu se lasă. Cabinetul PSD-ALDE a preluat mai multe articole din ordonanța 13, pe care a abrogat-o duminică, și le-a inclus într-un proiect de lege, pe care l-a înregistrat la Secretariatul General al Guvernului.

Guvernul Grindeanu a preluat mai multe articole din ordonanța 13, pe care a abrogat-o duminică, și le-a inclus într-un proiect de lege, pe care l-a înregistrat la Secretariatul General al Guvernului, informează HotNews, care citează surse guvernamentale.

De exemplu, Guvernul PSD – ALDE a pus în acest nou proiect de lege prevederea din ordonanța 13 care practic desființează instituția denunțătorului. Astfel, notează HotNews, denunțătorii nu vor mai scăpa de răspunderea penală dacă nu depun denunțul în termen de șase luni de la săvârșirea faptei.

Noul proiect de lege nu include prevederea din ordonanță potrivit căreia abuzul în serviciu e considerat infracțiune doar dacă prejudiciul fixat este de peste 200.000 de lei. Totuși, a fost preluat articolul ce scade pedeapsa de la 7 ani la 3 ani pentru abuzul în serviciu, ceea ce determină reducerea termenului de prescripție. Mai mult, susține HotNews, reducerea pedepsei face imposibilă arestarea preventivă chiar dacă prejudiciul este foarte mare.

De asemenea, au fost menținute în proiectul de lege condițiile mai dificile pentru dovedirea infracțiunii, fapt ce îi ajută pe Liviu Dragnea și pe toți ceilalți acuzați de abuz în serviciu.

Celelalte dispoziții ale ordonanței 13 abrogate duminică au fost și ele incluse în noul proiect de lege.

Potrivit legii, precizează HotNews, un proiect de lege poate fi promovat de Guvern numai după consultare publică și interministerială. Totuși, acest proiect nu a fost discutat în ședința de Guvern de duminică, dar a fost deja înregistrat la SGG.

Știrea a fost comentată și de Tudor Chirilă, care a atras atenția că, dacă informația se confirmă, atunci înseamnă că Executivul nu a cedat, iar noi suntem în același punct în care eram și ieri.

”Așa cum spuneam și ieri. În ăștia nu poți să ai încredere. Dacă știrea de mai jos se confirmă înseamnă că ticăloșii vor să meargă mai departe. De fapt ei nu admit, prin retragerea ordonanței, că este greșită pe fond, ci eventual admit că au greșit când au promulgat măsurile prin ordonanță de urgență. Pe scurt, din punctul lor de vedere măsurile sunt bune, noi suntem proști, răi și manipulați, iar ei MERG MAI DEPARTE. Suntem în același loc unde eram și ieri”, a scris, pe Facebook, Tudor Chirilă. Sursa: B1.ro

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web