Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

TVA se reduce iar! Vezi ce produse se vor ieftini acum

in Evenimente

Nici bine nu s-a pus în aplicare de la 1 iunie scăderea puternică a TVA la produsele alimentare, că se anunţă o nouă reducere a acestei taxe. Comisia de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor a adoptat scăderea TVA la 5% pentru cărţi, manuale, ziare, reviste, biletele de muzeu, film sau evenimente sportive.

Deputaţii membri ai Comisiei au propus o cotă redusă de TVA la 5%, asta deşi Guvernul venise cu propunerea de 9% pentru TVA, iar Senatul aprobase deja asta. Măsura este prevăzută în Codul Fiscal şi vizează manualele şcolare, cărţi, ziare, reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv publicităţii.

Aceeaşi cotă de 5% a fost impusă şi pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, evenimente sportive şi în cinematografe.

De asemenea, un TVA scăzut s-a decis a se aplica şi pentru livrarea de locuinţe cu o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie.

Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 metri pătraţi. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cotă redusă de 5%.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate