Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

UDMR, supărată că Jandarmeria i-a amendat steagurile Transilvaniei!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   UDMR Cluj a solicitat, oficial, explicaţii Jandarmeriei după ce unii participanţi la marşul organizat la Cluj-Napoca, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, au fost amendaţi pentru că purtau steagurile Transilvaniei. Măsura este considerată de maghiari „ilegală”.

   UDMR acuză că, în timp ce la evenimentul similar din oraşul Dej, participanţii au purtat steagurile României, Ungariei şi Uniunii Europene, la Cluj, „folosirea steagului Transilvaniei este în continuare considerat neconstituțional de către Jandarmerie„, transmite un comunicat al UDMR. „Este de neînțeles cum, prin invocarea prevederilor Constituției, se interzice afișarea drapelului Transilvaniei, întrucât stema regiunii care figurează pe steag este o parte din stema oficială a României”, se mai spune în comunicat.

   UDMR Cluj recunoaşte însă că nu a cerut aprobare din partea Jandarmeriei pentru folosirea steagurilor şi că solicitarea către autorități privind manifestaţia a vizat strict informări cu privire la data și locul desfășurării evenimentului şi traseul marșului comemorativ dar că socoteşte măsurile Jandarmeriei ca fiind ilegale şi că, „în întreaga țară sunt folosite drapele regionale, care nu sunt ilegale„.

   Organizația Județeană Cluj a UDMR a mai anunţat că va acorda asistență juridică persoanelor care au fost amendate în cadrul manifestărilor de miecuri, 15 martie.

   Drapelul Transilvaniei este tricolor, având culorile albastru, roşu şi galben, pe orizontală, pornind de sus. Este folosit ca simbol al apartenenţei la spaţiul transilvan în special de minoritarii germani şi maghiari, dar şi ca simbol al autonomiei Transilvaniei faţă de restul ţării, de către cei cu opinii separatiste.(credit foto: udmr.ro)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web