Umplerea borsului

in Secretele bucatariei

Borşul se pregăteşte de obicei în putini de stejar (butoaie mici, mai largi în fund decât în partea de sus) de 8 — 10 litri. Se spală bine putina şi, dacă este necesar, se opăreşte. Se poate însă înlocui cu un borcan mare de pământ. Se umplu pe un sfert cu tărâţe de grâu, amestecate cu o mână bună de mălai. Acestea se umezesc bine cu apă rece, apoi se toarnă peste ele apă clocotită, atât cât să se umple putina cam pe trei sferturi. Se amestecă bine cu un făcăleţ şi, după ce s-a răcorit, se adaugă circa 1/2 kg huşti (tărâţa înăcrită de la borş, care se poate cumpâra dacă nu s-a păstrat). În lipsă de huşti, se umezeşte la început tărâţa cu borş în loc de apă. Se poate adăuga şi o creangă de vişin. Se amestecă totul bine, se acoperă cu o cârpă curată şi se lasă să stea la loc cald, de obicei în bucătărie lângă maşină. După 24 de ore, borşul este gata. Înainte de întrebuinţare se strecoară.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.