Un asteroid din platina cu o valoare potenţială de 5,4 trilioane de dolari, va trece duminică pe lângă Terra

in Astronomie

Un asteroid considerat extrem de preţios, deoarece este alcătuit din platină şi are o valoare potenţială de 5,4 trilioane de dolari, va trece duminică pe lângă Terra, informează dailymail.co.uk.

974x468

Trecerea pe lângă planeta noastră a asteroidului 2011 UW-158 va putea fi urmărită pe internet, în direct, graţie unui streaming live realizat de Observatorul din Insulele Canare, începând cu ora 21.00 (ora României, n.r.).

Acest corp ceresc a atras atenţia companiei Planetary Resources, specializată în exploatarea minieră a asteroizilor, deoarece 2011 UW-158 are un nucleu de 100 milioane de tone alcătuit din platină. Asteroidul 2011 UW-158 va trece pe lângă Terra la o distanţă de 2,4 milioane de kilometri – de 30 de ori mai puţin decât cea mai apropiată planetă. Roca spaţială are un diametru de aproximativ 1 kilometru şi are o valoare economică uriaşă datorită nucleului său din platină.

O organizaţie ştiinţifică denumită Slooh, care asigură legătura dintre telescoapele astronomice de pe Terra şi internet, cu scopul de a realiza pentru publicul larg o serie de transmisiuni online în direct, va difuza pe site-ul ei imagini live cu acest asteroid, alături de o serie de discuţii şi comentarii despre posibila valoare comercială pentru firmele interesate de exploatarea minieră spaţială.

Compania Planetary Resources a inclus 2011 UW-158 în clasa asteroizilor de „tip X”. Asteroizii de „tip X” sunt compuşi în principal din metal şi par a fi rămăşiţe ale unor asteroizi mai mari, care au realizat o separare completă a nucleului de scoarţa lor. Mulţi dintre ei au apărut în urma unor coliziuni puternice, produse în etapa iniţială de formare a Sistemului Solar, care au dus la apariţia acestor corpuri cereşti, alcătuite doar din nucleul metalic al unor foşti asteroizi.

Planetary Resources a lansat vineri într-o misiune de testare un vehicul spaţial conceput pentru a efectua foraje miniere pe asteroizi. Prototipul a fost lansat de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) într-o misiune de 90 de zile ce va consta în testarea programelor software şi a sistemelor de control prezente la bordul vehiculului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.