dos-turner

Un dos gigant, grămezi de bani și centuri de castitate atârnate de tavan. Opera ”impresionantă” a marilor artiști care se bat pentru premiul Turner 2016

in Arta/Evenimente/Extern/Stiri online de

Anul acesta decernarea premiului Turner din Marea Britanie se bucură de cele mai impresionante lucrări de artă conceptuală, așa cum sunt numite creațiile artiștilor care au văzut ceva mai mult decât restul lumii, în sculptarea unui dos gigant susținut de palmele protagonistului sau atârnarea de tavan a unor centuri de castitate.

Premiul Turner este unul cu istorie în Europa. Încă din 1984, concursul de artă a devenit unul dintre cele mai mediatizate competiții. Se acordă anual unui artist vizual britanic, sub vârsta de 50 de ani și care reușește să impresioneze publicul și jurații cu opera sa.

Anul acesta, jurații vor trebui să se decidă între câteva opere care ies din tipare. Iată unele dintre finaliste:
-Un dos gigant de culoare aurie susținut de palmele unui protagonist fără nume (imaginează-ți că cineva îți întoarce spatele și își pune în evidență dosul-așa arată și opera artistului)
-O grămadă de bani (o imagine banală din visul omului de rând)
-Centuri de castitate atârnate de tavan care dincolo de istoria nemiloaselor măsuri de ”securitate” personală, artistul nu a explicat și de ce a ales să le atârne.centuri-turner

”Nu este vorba doar de Picasso și alți artiști de genul. Este vorba despre a face cunoscut publicului și o altfel de artă. Arta care se află în jurul oamenilor”, a explicat Linsey Young, artista care și-a expus opera (centurile de castitate) în galeria Tate Britain pentru a intra în cursa pentru premiu.

Câștigătorul premiului Turner va fi anunțat pe 5 decembrie 2016.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Arta

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web