Un yogin din India trăiește de 70 de ani, fără să mănânce și fără să bea

in Articole

Un yogin din India trăiește de 70 de ani, fără să mănânce și fără să bea. Mai mult, timp de 70 de ani, el nu a avut nevoi fiziologice. El are 83 de ani, iar de la vârsta de 13 nu a mai mâncat și nu a mai băut apă. Timp de două săptămâni, specialiștii au stat în preajma sa, pentru a-l observa.

Yoghinul Prahlad Jani a fost internat in spitalul din Ahmedabad pentru o serie de teste medicale si este monitorizat 24 de ore din 24.

Oamenii de stiinta si doctorii cred ca miracolul supravietuirii acestui om ar putea conduce „la elaborarea unor strategii in cazul unor catastrofe naturale, de supravietuire in conditii extreme de stres sau pentru misiuni spatiale pe Luna sau Marte”.

Prahlad Jani este yogin de 70 de ani și majoritatea timpului meditează. Specialiștii l-au supus la anumite analize medicale și au constatat că sănătatea sa este bună, organele interne, inclusiv inima, funcționează normal pentru vârsta sa. Un om poate trăi fără să bea apă maximum 10 zile, iar în ceea ce privește hrana, recordul este de 70 de zile. Timp de două săptămâni, el a fost filmat 24 de ore din 24, timp în care nu s-a atins de mâncare sau apă. De regulă, spun medicii, în astfel de cazuri se produc transformări ale metabolismului, dar în cazul yoginului nu s-au constatat modificări.

Oamenii de ştiinţă studiază un bătrân în vârstă de 82 de ani, din India, care pretinde că nu a mai mâncat sau băut de 70 de ani. Prahlad Jani este supus unor teste la un spital din Ahmedabad (India), unde este monitorizat atent de Organizaţia de Dezvoltare a Cercetării din India. Această organizaţie crede că punerea în practică a abilităţilor bătrânului ar putea salva milioane de vieţi. De exemplu, soldaţii sau victimele unor dezastre naturale (cutremurele) ar putea supravieţui mai mult timp fără apă şi mâncare.

Până în prezent, el a stat, deocamdată, 6 zile, fără mâncare sau apă, sub atenta supraveghere a doctorilor, care au afirmat că trupul său încă nu prezintă semne de foame sau de deshidratare. Dl Jani este văzut ca un “respirator”, adică se poate hrăni doar cu forţa spirituală a vieţii. El crede că este susţinut în viaţă de “elixirul” unei zeiţe.

Nu se poate explica faptul că el de 70 de ani, nu are nevoi fiziologice. Este singurul caz, de acest gen, întâlnit până acum. În momentul în care corpul pierde 15% din volumul de apă, tensiunea arterială crește foarte mult, apar durerile de cap, pielea este foarte deshidratată, urina este de culoare închisă și corpul uman cedează. În perioada 2003-2004, mai multe persoane care făceau greva foamei, au fost sub observația medicilor. După zece zile, au început să apară problemele.

Persoanele care sunt mai grase rezistă o perioadă mai mare de timp, fără hrană. Cele care sunt slabe, după patru zile, încep să aibă probleme. Cât poate rezista o persoană fără să doarmă? Michael Jackson, înainte să moară, nu dormise 60 de zile. Se spune că acest fapt a accelerat moartea vedetei. Din cauza medicamentelor pe care le lua, Jackson nu a putut atinge nivelul somnului profund, timp de 60 de zile.

Totuşi, alţi doctori sunt foarte pesimişti. Dr Joanna McMillan Price, un nutriţionist australian de frunte, a declarat că studiul este un “exerciţiu periculos şi fără obiect”. “Care e scopul? A-ţi arăta puterea spirituală? Dacă vei sta mai mult de o săptămână fără apă sau mâncare, corpul tău începe să slăbească, muşchii să se deformeze, inclusiv muşchiul inimii, care până la urmă va ceda. Vei face un atac de cord şi vei muri”, a declarat dr. Price.

Ea mai crede că credinţele dlui Jani l-au ajutat să treacă peste instinctele primare de supravieţuire, dar acest lucru nu-l vor susţine din punct de vedere fizic. “Credinţele spirituale îţi pot oferi o putere mentală, dar ideea că spiritualitatea poate înlocui alimentele sau apa este ceva absurd”, a mai spus dr. Price. Ea a mai declarat că dl Jani nu va putea trăi decât câteva zile fără apă sau mâncare.

Am şi eu un mesaj pentru dr. Price, specialista în boli nutriţionale. Ştiu că medicina clasică v-a învăţat că nu există nimic altceva decât trupul, dar tradiţiile spirituale şi milenare ale omenirii spun altceva: că dincolo de trup există şi un suflet, şi un spirit.  Fie că-ţi va veni să crezi sau nu, dr. Price, vei vedea că omul acesta va supravieţui mult şi bine şi fără apă şi fără mâncare. Astfel, toate teoriile medicinii clasice se vor da peste cap. Şi el nu e singurul. N-ai auzit de Jasmuheen, dr. Price? Care din 1993 nu mai mănâncă şi bea?

Somnul profund este etapa în care apar visele.

Un chinez de 26 de ani a murit, după ce în 2012, în timpul campionatului de fotbal, nu a dormit 11 zile, dorind să vadă toate meciurile. După 11 zile, s-a culcat și nu s-a mai trezit. Murise în somn. Cât timp putem sta sub apă fără să respirăm? Recordul este de 10 minute, dar intervin mai mulți factori. În primul rând mărimea cutiei toracice, antrenamentul.

yoghin

Cât timp putem trăi fără să respirăm? În anul 1959, Hermann Rahn, de la Universitatea din Buffalo, a reușit performanța de a nu respira 14 minute, prin procedeul de încetinire a metabolismului, în mod artificial. Mai târziu, recordul a fost de 15 minute. Păsările și mamiferele beneficiază de încetinirea metabolismului, în mod natural, atunci când nu mai pot respira.

Stire din portalul News.com.au:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.