Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Unde se comercializeaza cele mai ieftine masini Second-Hand in Romania

in Articole

Potrivit unei analize realizate de un site de consultanţă auto, vechimea medie a maşinilor second-hand care se comercializează în România este de 13 ani şi jumătate, iar distanţa medie parcursă de aceste vehicule la momentul revânzării este de circa 177.000 de kilometri.

unde-se-pot-cumpara-cele-mai-ieftine-ma-ini-rulate_434207

În acelaşi timp, preţul la care se vând în România maşinile la mâna a doua se cifrează, în general, între 3.000 şi 5.000 de euro. Cele mai scumpe automobile de acest tip se comercializează în Capitală, unde preţul mediu este de 5.179 de euro, pe poziţiile următoare în acest top situându-se judeţele Galaţi, cu un preţ mediu de 4.523 de euro, şi Argeş, unde costul unui vehicul SH este de 4.458 de euro. În zona inferioară a clasamentului, judeţele în care se pot cumpăra cele mai ieftine maşini rulate sunt Mehedinţi, cu un preţ mediu de 2.835 de euro, Caraş-Severin, cu 2.919 euro, şi Sălaj, cu 3.196 de euro.

Revenind la vechimea maşinilor, se poate face o corelaţie între vârsta automobilelorşi preţ. Astfel, maşinile care sunt puse în vânzare în judeţele din sud-vestul ţării, Mehedinţi şi Caraş-Severin, sunt cele mai „bătrâne” din piaţă, având o vechime medie de peste 15 ani, de unde rezultă şi preţul mai mic de comercializare. Acelaşi model se păstrează şi la polul opus al topului realizat de portalul vezicatface.ro, maşinilevândute în Bucureşti, Galaţi şi Argeş având o vechime medie de „numai” 12 ani şi câteva luni.

Conform datelor oficiale furnizate de autorităţi, în primul semestru al anului 2015 au fost înmatriculate în România nu mai puţin de 122.144 de autovehicule second-hand, cifra fiind cu 14 procente mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

La începutul acestui an, datele oficiale consemnează un număr de 4.905.630 deautoturisme înmatriculate în România. Dintre acestea, doar circa 200.000 de maşini erau mai noi de doi ani, iar aproape 400.000 au între trei şi cinci ani vechime. Cele mai multe maşini din parcul auto naţional au vârsta cuprinsă între şase şi zece ani, în această categorie fiind cuprinse peste 1,5 milioane de maşini. Peste jumătate dinautomobilele din România pot fi incluse în categoria „rable”, 1,2 milioane de maşini având între 11 şi 15 ani, în timp ce 0,7 milioane au între 16 şi 20 de ani, iar 0,8 milioane au peste 20 de ani.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate