Ungaria a avut în toată istoria ei o singură preocupare: să identifice care vecin este mai puternic și să i se bage slugă! Sluga tradatoare a Europei!

in Extern/Stiri online

Ungaria a avut în toată istoria ei o singură idee politică, o singură preocupare: să identifice care vecin este mai puternic și să i se bage slugă! Sluga favorită!

4-AUG-1919

A fost de la bun început sluga Vaticanului, a politicii papale! Apoi a trecut de partea Reformei! Când a intrat sub stăpânire otomană s-a simțit foarte bine: în 150 de ani de pașalîc, nici un act de rezistență, nicio încercare de a se elibera de sub jugul turcesc!

Când turcii au fost alungați din Ungaria de oaste habsburgică, nici un ungur nu s-a aflat în armata… eliberatoare!

Când s-a instaurat dualismul austro-ungar, în 1867, a fost cu sprijinul lui Bismarck, care a primit în schimb, de la ministrul ungur de externe de la Viena, trădarea de care s-a făcut vinovată Austria, care avea înțelegere cu Franța să se ajute în cazul unui atac prusac! Austria n-a mai intervenit în 1870, așa cum se angajase prin înțelegeri bilaterale cu Franța, pe mâna trădătoare a ungurului care ocupa funcția de ministru de externe.

Franța a uitat că umilința pierderii războiului franco-prusac din 1870 a fost pricinuită de un bozgor! Instaurarea dualismului a fost principala cauză a destrămării Imperiului Habsburgic, destrămare dorită și de Rusia și de Prusia!

În 1920, după ce Bela Kuhn a fost alungat din Ungaria de armata română, rămași fără stăpân, ungurii s-au trezit pentru prima oară independenți în istoria lor! Repet: era prima oară, de când se știu ungurii în istorie, când nu mai aveau un stăpân, care să le ordone ce să facă!…

Și prima idee politică pe care le-a fătat-o mintea lor a fost să vină la București, cu capul plecat și mâna întinsă, să-i propună lui Ferdinand să le fie și lor rege… Nu-ți vine să crezi că s-au simțit atât de neajutorați: Germania înfrântă, Rusia în durerile nașterii noii societăți comuniste, Austria redusă la mai nimic, iar alături, România Mare!… La cine să ceară „asistență”? Toată istoria lor au fost „asistați”! Au asta în genă! Iar ca orice slugă preferată, sunt foarte făloși că și-au găsit stăpânul cel mai puternic!

Probabil că nu ne iartă nici acum că am refuzat așa slugă, în care nu puteai să te încrezi! Probabil că este cumplit de umilitor să fii refuzată când te oferi și ești refuzată…

Deci Budapesta ocupată de români! Românii s-au purtat boierește cu ei, ca armată de ocupație! După ce a plecat Armata Română, lăsându-i liberi cum nu au mai fost niciodată, după câteva luni trimit o delegație de conți baroni cam de operetă să ne ceară asisitență! desigur că era umilitor să facă acest pas, dar nu se simțeau în stare să umble pe picioarele lor! Iar Bucureștiul îi refuză!… Și mai mare umilință!… Cum să nu ne urască?!… Dar e bine să știm de ce ne urăsc! Mai au și alte motive!

Altele au fost condițiile când în 1880(?) au venit la București o delegație de bulgari să-i propună lui Carol să le fie și lor rege, adică să facem o țară comună! Să refacem „țaratul vlaho-bulgar”! Refuzul lui Ion Brătianu a avut în vedere posibilitatea care se crea astfel pentru ruși de a se amesteca în treburile Țării sub pretext că-i protejează pe bulgari, ca slavi ce sunt aceștia!… Cred că s-a greșit atunci! În Bulgaria de la 1880 limba română era a doua limbă, vorbită de o minoritate românească foarte numeroasă, dar și de mulți ne-români! Româna încă mai era limba francă a Balcanilor! Românismul din sudul Dunării s-ar fi salvat în întregime! Ar fi prosperat!

Nota bene: în alianța noastră, a românilor și ungurilor, cu Germania, în Al 2-lea Război Mondial, primii care au vrut să iasă din această tovărășie au fost ungurii, în martie 1944, când linia frontului era departe de Budapesta! Se uită acest detaliu! Se vorbește de români că i-au trădat pe germani! Dar se uită acest moment rușinos – al câtelea, din istoria ungurimii?!: după ce guvenul ungar a anunțat că își recapătă independența față de Germania și iese sin tratatele de alianță semnate cu Axa, germanii n-au trimis decât un avion, din care s-au parașutat 63 de militari în centrul Budapestei, și cu numai 63 de parașutiști nemții au pus capăt acelui „23 august” unguresc în câteva minute!…
După război, Ungaria a fost cea mai aprigă prigonitoare a germanicilor din Ungaria, obligându-i să se declare maghiari, sub amenințarea cu deportarea în Siberia. Sute de mii de germani din Ungaria s-au lăsat maghiarizați după 1945!

Ungaria a fost cea mai cuminte aliată a Rusiei, și cea mai aprigă conspiratoare împotriva României în cadrul Tratatului de la Varsovia! Așa zisa revoluție ungară din 1956 a fost o răfuială a maghiarilor cu comuniștii evrei, cu evreii din structurile de conducere. O revoltă cu acte de o barbarie cumplită! Mass media a ocolit acest aspect și a declarat acea răfuială ca având caracter anti-sovietic! Nici vorbă de așa ceva: Nagy Istvan era strâns legat de Moscova. Avea grad în Armata Roșie. Doar el și alți unguri bolșevici se oferiseră și participaseră voluntari în comandoul care a asasinat întreaga familie a Țarului!… Pe post de călăi!

Azi, pe linia lui Bela Kuhn, Nagy Istvan, Kadar și a celorlalți cominteniști unguri, nu este deloc exclus ca Budapesta să caute sprijin la Moscova pentru planurile sale anti-românești fantasmagorice, dar care ar putea să le fie utile altora, jucători mai mari!

Citeste mai mult aici

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*