Unul dintre cei mai mari transportatori din România a iesit de pe piata

in Evenimente

Compania austriacă Hödlmayr International a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de International Lazăr Company din firma Hoedlmayr-Lazăr România, specializată în transportul vehiculelor.Omul de afaceri Ion Lazăr, care prin International Lazăr Company, unul dintre cei mai mari transportatori din România, cu afaceri anuale de 90 de milioane de euro, deţinea 49% din Hoedlmayr-Lazăr România, a renunţat la pachetul de acţiuni. Compania se ocupa de transportul maşinilor Dacia la export.

MCN-833 (H)  Scania P-420 der Spedition Hödlmayr aus A-4311 Schwertberg auf der A3 Passau - Nürnberg bei Straubing. Der Lkw ist in Ungarn zugelassen und transportiert 4 Opel Fahrzeuge.
MCN-833 (H) Scania P-420 der Spedition Hödlmayr aus A-4311 Schwertberg auf der A3 Passau – Nürnberg bei Straubing. Der Lkw ist in Ungarn zugelassen und transportiert 4 Opel Fahrzeuge.

Astfel, partenerii lui Lazăr, firma austriacă Hödlmayr International, a cumpărat la începutul lunii trecute pachetul deţinut de român cu suma de 4,4 milioane de euro, se arată în Monitorul Oficial.

“Sediul din România a fost întotdeauna un element central în strategia de extindere spre Europa de Sud-Est. Achiziţia a rezultat ca răspuns la dorinţa acționarilor care doresc optimizarea creșterii în acest domeniu”, au declarat pentru economica.net reprezentanţii Hoedlmayr.

Afacerile înregistrate anul trecut de Hoedlmayr-Lazăr România au trecut de 30 de milioane de euro, în scădere faţă de cele 35 de milioane de euro înregistrare în 2013 şi a înregistrat o pierdere de 122.000 de euro.

Firma care este deţinută acum integral de austrieci este specializată în logistica pentru vehicule. Hoedlmayr este o companie înfiinţată în Austria în 1954 de către Johann Hödlmayr, care la început transporta animale. Printre transporturile de vehicule la dealeri, firma austriacă Hödlmayr mai transportă importatorilor din Turcia vehicule BMW. Compania a înregistrat anul trecut venituri de 200 de milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent şi numără 1.600de angajaţi.

În 2002, austriecii au venit în România şi au pus bazele unui parteneriat cu antreprenorul român Ion Lazăr prin înfiinţarea companiei Hoedlmayr-Lazăr România. Atunci a început şi parteneriatul cu Dacia pentru transportul pieselor auto. În 2010, Hoedlmayr-Lazăr România a semnat un contract cu Dacia pentru a transporta în mai multe ţări maşinile ce ies pe poarta fabricii din Mioveni. Sediul companiei se află la Bascov, județul Argeș, acolo unde mai deține și un teren cu o suprafață de stocare a mașinilor de 118.000 mop, dar și un centru service.

Grupul International Lazăr Company este format din mai multe firme, cu activităţi în transporturi, dar şi în cultivarea legumelor şi a încheiat anul 2014 cu afaceri de 90 de milioane de euro, potrivit propriilor declaraţii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*