Valori economice

in Filozofie

 

Sunt poate primele apărute în istorie ele satisfăcând nevoile vitale ale oamenilor de subzistenţă , hrană , îmbrăcăminte şi contribuind direct la întreţinerea vieţii şi la alimentarea condiţiilor de trai . Producerea valorilor economice la diferenţiat iniţial pe om de celelalte specii , munca fiin sursa acestora .

Valorile economice se prezintă ca bunuri şi se schimbă pe piaţă . Ele nu se reduc la bunuri şi se referă şi la servicii ; valorile economice nu au o individualitate de neînlocuit , ele schimbându-se unele cu altele .

Nimeni nu se poate lipsi de valorile economice , absolut indispensabile întreţinerii vieţii şi familiei .

Între valorile economice banul ocupă un loc aparte pentru că intruchipează valoarea economică generică adică mijlocul de schimb pentru procurarea oricărei mărfi , a oricărei avuţii .

Banul ca valoare economică exprimă generalitatea avuţiei şi este astfel prima valoare ce se poate însuma la nesfârşit , de aceea banul face trecerea spre celelalte valori scop care sunt valori spirituale (banul vorbeşte).

Libertatea valorilor economice faţă de suportul material permite schimbul acestora şi transformarea lor în bani .

Caracterizând valorile economice drept valori de mijloc nu se poate unita nici un moment că activitatea de creaţie a valorilor economice (munca) reprezintă o acţiune conştientă care urmareşte de fiecare dată realizarea unor scopuri .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*