Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Valul galactic si anul 2012.

in Religie

shutterstock1830582Z

21 decembrie 2012, ora 11:11 – predictii si scenarii infricosatoare
De mult timp, oamenii manifesta un interes deosebit fata de Calendarul mayasilor si profetiilor acestora, referitoare la un eveniment important ce urmeaza sa se petreaca in ziua de 21 decembrie 2012, precizad chiar si ora producerii acestuia: 11:11!

Previziunile mayasilor au dat nastere multor speculatii aparute pe Internet, numeroase site-uri, mai noi sau mai vechi, profetind, nici mai mult, nici mai putin, decat… sfarsitul lumii. Un studiu mai aprofundat al scrierilor reprezentantilor culturii maya si al calendarului acestora, intocmit “”pe termen lung””, conduce la concluzia ca, la data si ora mentionata, nu va avea loc “”sfarsitul lumii””, ci se va incheia un an galactic.

PRECURSORI. Un an galactic este perioada in care Sistemul Solar se roteste de-a lungul perimetrului galactic si se aliniaza cu centrul Galaxiei. Procesul dureaza circa 25.000 de ani. Deoarece “”termenul-limita”” prezis de mayasi se apropie, tot mai multi specialisti incep sa acorde o atentie sporita subiectului. Fara indoiala, reprezentantii culturii Maya posedau cunostinte foarte avansate in materie de astrofizica. Un popor ce putea ghici pozitia stelelor si intervalul ce urma sa se scurga pana la urmatorul an galactic poseda cunostinte stiintifice avansate.

SCENARII TERIFIANTE. Predictiile amintite dateaza de mii de ani. In prezent, putem calcula producerea unor evenimente asemanatoare cu ajutorul echipamentelor moderne. Dar pe vremea mayasilor nu existau computere capabile sa calculeze miscarea astrelor. De unde provine insa starea de neliniste actuala? Ruinele civilizatiei Maya amintesc despre un “”sfarsit””, despre o “”trezire””, despre o “”ascensiune””, despre o noua “”densitate”” si sfarsitul celei de-a patra “”densitati””. Multi au interpretat semnificatiile scrierilor mayase drept evenimente terefiante, imaginand scenarii de-a dreptul infricosatoare.

DENSITATI DIFERITE. Tot mai multi specialisti sustin legatura starii fizice si psihice a oamenilor cu pozitia corpurilor ceresti si faptul ca organismul uman are o compozitie asemanatoare celei astrale. Prin urmare, planetele si stelele ar fi un fel de “”rude indepartate ale oamenilor””, viata celor din urma fiind influentata de evenimentele petrecute la scara galactica. Reprezentantii civilizatiei Maya prevesteau ca omenirea va trece, din punct de vedere spiritual, intr-o noua “”densitate””. Potrivit predictiilor, cei “”alesi”” vor putea trece intr-o noua “”realitate””, in timp ce restul oamenilor vor ramane “”in urma””. Esenta lor spirituala va ramane la nivelul actual, fara a accede la urmatorul. De-abia peste alte 25.000 de ani, spiritul uman va putea trece intr-o alta densitate. Ce se va intampla in anul 2012? O posibila explicatie ar putea fi asemanarea cu un bloc cu mai multe etaje. Accesul in alta “”densitate”” poate fi asemuit cu mutarea unei familii la un etaj superior si stationarea acolo timp indelungat. Mayasii sustin ca omenirea locuieste acum la etajul 4 si multi dintre noi trebuie sa inceapa “”impachetarea””, pentru a pregati mutarea la etajul 5. Ce se va intampla insa cu cei care nu se vor “”muta””?

Salvarea pamantenilor: Divinitatea sau extraterestrii?

Previziuni referitoare la “”sfarsitul lumii”” sau “”Sfarsitul Timpului”” exista inca de la aparitia omenirii. Multi sunt de acord ca va exista un “”Sfarsit””, dar nu nu pot preciza cand si cum se va produce acesta. Savantii cred ca extraterestrii vor invada Pamantul, iar preotii sustin ca Iisus va reveni pe Pamant cu “”carele de foc””.

TEORII. Exista numeroase versiuni referitor la cauzele distrugerii Pamantului, multi oameni fiind insa convinsi ca evenimentul va fi legat de descrierile existente in paginile Bibliei. Teorii privind la modul in care va avea loc “”Sfarsitul lumii”” apar cu regularitate si este foarte posibil ca una dintre ele sa se confirme. Autorul lucrarii “”Speranta Pandorei””, James Finn, este de parere ca “”Ziua de Apoi”” va fi in luna martie 2006. Multi altii sunt convinsi ca anul fatidic va fi 2012, si acestea nu sunt singurele versiuni.

DEZASTRE NATURALE. Mai multe catastrofe naturale ar putea provoca “”Sfarsitul””. Procesul incalzirii globale va determina cresterea nivelului marilor cu 10 metri sau mai mult, provocand disparitia unor suprafete imense de pamant sub apa si crize alimentare severe. Dar vor exista supravietuitori. Eruptia unui vulcan foarte activ ar putea fi o alta cauza a disparitiei vietii pe Pamant. Recentele cresteri dramatice ale valorilor temperaturii in diferite regiuni ale globului si producerea unor cutremure par sa confirme ipoteza respectiva. Avand in vedere ca o asemenea eruptie dureaza foarte mult, exista serioase motive de ingrijorare. Ultimul vulcan superactiv care a erupt a fost Toba, din Insula Sumatra, in urma cu 75.000 de ani. Paradoxal, in regiunea respectiva s-a inregistrat recent un numar de seisme de mare magnitudine.

VALUL GALACTIC. James Finn crede ca “”Sfarsitul”” va fi provocat de un “”Val Galactic””. Acesta ar fi cel de-al patrulea eveniment de acest fel din istoria Terrei. Specialistii sunt de parere ca datele si momentul producerii urmatorului “”Val”” s-ar fi putut descifra inca de la cel anterior. Din nefericire, multe informatii referitoare la subiectul respectiv s-au pierdut sau au fost ascunse, astfel incat Finn a petrecut o perioada indelungata studiind dovezile care au mai ramas, in speranta ca va putea afla mai multe despre viitorul “”Val””. James crede ca religia a fost creata in mod special pentru a transmite oamenilor informatiile respective. Dar se pare ca producerea neasteptata a unui “”Val Galactic”” de mai mica intensitate a deturnat cursul evenimentelor, determinand “”rescrierea”” religiei in varianta pe care o cunoastem astazi.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate