Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vâscul, remediul naturist cel mai utilizat în tratamentul tuturor afecţiunilor cardiace

in Sanatate

Vascul este o planta raspandita in Europa, Asia si Africa de Nord, cunoscuta drept planta ornamentala cu care se decoreaza locuintele in timpul sarbatorilor de iarna, el fiind considerat simbolul biruintei vietii. In medicina, vascul si-a gasit multiple intrebuintari. In primul rand, in tratarea afectiunilor vasculare, a arteriosclerozei si a hipertensiunii arteriale, cand se consuma un macerat la rece preparat din doua lingurite de frunze maruntite de vasc, in cazul hipertensiunii arteriale si trei lingurite de frunze maruntite de vasc in cazul afectiunilor vasculare si arteriocslerozei, lasate timp de opt ore in jumatate de litru de apa rece. Apoi maceratul se strecoara, se indulceste si se consuma in decursul unei zile. Tot pentru tratarea acestor afectiuni se poate face si un tratament cu pulbere de frunze de vasc din care se consuma zilnic 1-3 varfuri de cutit.

Pentru tratarea tusei convulsive si spastice se va face tot un macerat la rece din trei-patru lingurite cu frunze de vasc maruntite la o cana cu apa rece, s lasa 7-8 ore, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Vinul de vasc preparat dintr-un litru de vin in care se lasa la macerat timp de cinci zile 40 g de pulbere de frunze de vasc, dupa care se strecoara si se trage la sticle de culoare inchisa. Se foloseste in tratamentul bolilor de piept, a hemopiziei, arteriosclerozei si a hipertensiunii arteriale. Se bea zilnic cate un paharel de 100 ml din acest vin.

ATENTIE! Nu se consuma fructele!

Mod de folosire:

Maceratul la rece din frunze maruntite de vasc se foloseste in tratarea afectiunilor vasculare, hipertensiunii arteriale, arteriosclerozei, tusei convulsive si spastica.

Pulberea din frunze maruntite de vasc se foloseste in tratarea afectiunilor vasculare, hipertensiunii arteriale si arteriosclerozei.

Vinul cu pulbere de frunze de vasc maruntite se foloseste pentru tratarea bolilor de piept, hemopiziei, hipertensiunii si arterioscleozei.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web