copil-vaslui

Vaslui. Un copil de 2 ani a fost găsit închis într-o cușcă. Anchetă în desfășurare

in Evenimente/Stiri online de

O anchetă a fost demarată, luni, de DGASPC Vaslui, după ce în spaţiul public a apărut o fotografie ce înfăţişa un copil în vârstă de doi ani, care stătea închis într-o cuşcă pentru animale, într-un sat din comuna Alexandru Vlahuţă.

În fotografie se vede cum băiatul, sumar îmbrăcat şi desculţ stă închis într-o cuşcă îngustă, chiar lângă casă. Lângă el este o sticlă de apă goală. Familia Lemnaru din localitatea Dealul Secării trăieşte la limita sărăciei, izolată la marginea satului, într-o casă făcută din chirpici. Locuinţa este dărăpănată, are o singură cameră, cu pereţi crăpaţi şi coşcoviţi şi nu este racordată la curent electric.casa-vaslui

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, a declarat corespondentului Mediafax, că familia nu a fost găsită acasă, iar autorităţile locale susţin că cei doi concubini au plecat în judeţul Ialomiţa, cu tot cu copii. Iniţial a plecat femeia cu cele două fetiţe, în vârstă de patru şi şapte ani, iar băieţelul în vârstă de doi ani a rămas în grija tatălui.

“Cel mai probabil, în perioada în care băieţelul a rămas cu tatăl acasă, a fost închis în cuşca improvizată, temporar, probabil pentru a-l feri de eventualele pericole. Noi am făcut o adresă către autorităţile din judeţul Ialomiţa, acolo unde s-ar afla femeia, pentru a demara o anchetă socială şi pentru a stabili unde se află copiii şi în ce condiţii stau”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Autorităţile din comuna Alexandru Vlahuţă susţin că cei doi concubini se certau mereu şi nici nu au mai fost văzuţi de ceva timp în localitate.
“Femeia şi-a luat fetiţele şi a plecat de acasă, lăsând băieţelul în vârstă de doi ani, în grija tatălui, care munceşte cu ziua şi mai şi consumă alcool. A cerut ajutor la primărie, voia să plece de aici, în localitatea sa natală. Şi, din ce am înţeles, bărbatul nu s-a descurcat cu cel mic şi l-a luat şi a plecat să îl ducă la maică-sa”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Alexandru Vlahuţă, Dănuţ Cojocaru.

sursa: Mediafax
sursa foto: invaslui.ro

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web