Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

VDEO: O româncă este inclusă pe lista celor 100 de candidați pentru colonizarea planetei Marte

in Video

Andreea este o româncă de 34 de ani care, în prezent, locuiește în Canada. Recent, a fost inclusă pe lista celor 100 de candidați pentru misinea spațială Mars One, care are ca scop colonizarea planetei Marte prin trimiterea unor echipaje de oameni și stabilirea unei tabere pe a doua cea mai apropiată planetă de Pământ, după Venus. 

Mars-One-628x353

Deși Andreea se află pe lista celor 100 de candidați, plecarea ei pe Marte nu este sigură. Dintre aceștia, numai 40 vor fi selectați pentru deplasarea interplanetară, în urma unor probe într-un mediu de simulare al taberei marțiene, cu scopul de a testa capacitatea lor e a îndura toate greutățile unei astfel de misiuni și abilitățile de lucru în echipă.

“Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, declară Andreea.

Andreea, în vârstă de 34 de ani, s-a născut în România, în prezent locuieşte în Canada şi deţine dublă cetăţenie româno-canadiană. Ea spune că este pasionată de tot ce are legătură cu ştiinţa, în special cu aviaţia şi explorarea spaţială. În prezent, ea urmează un curs pentru a obţine licenţa de pilot autorizat şi lucrează ca analist în industria IT din Canada. Spune că are un simţ al umorului foarte sarcastic şi că adoră provocările, relatează Mediafax.

Administratorii proiectului Mars One au publicat lista completă cu profilurile celor 50 de bărbați și 50 de femei care au trecut de a treia rundă de selecție, interviul cu medicul-șef al proiectului.

200.000 de oameni din 140 de țări au aplicat pentru misiunea interplanetară, iar cei care nu se regăsesc în lista de 100 pot aplica din nou pentru Mars One în 2015.

Călătoria este programată pentru 2024 și va dura aproximativ 7 luni. Deși multă lume este reticentă cu privire la proiectul Mars One, acesta este susținut de laureatul olandez al premiului Nobel din 1999, fizicianul Gerard’t Hooft.

Mai multe detalii despre proiectul Mars One puteți urmări în acest filmuleț:

sursa: informatiazilei.ro

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Video

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate