BUZAU GRANITA

Motivul incredibil pentru care venezuelenii au luat cu asalt granitele

in Evenimente/Extern/Stiri online de
Situatia disperata din Venezuela care-i face pe mii de venezueleni sa stea  paziti de soldati la coada in fata magazinelor, in speranta ca vor putea cumpara ceva de mancare, i-a determinat pe acestia sa ia cu asalt granita cu Columbia si practic sa navaleasca in tara vecina pentru a-si cumpara alimente si medicamente.
Dupa ce saptamana trecuta, oamenii disperati au fortat granita pentru a-si cumpara alimente, s-a hotarat deschiderea punctului de trecere a frontierei din orasul columbian Cucuta,  pentru 12 ore. Oamenii au luat cu asalt magazinele din oras si le-au golit rafturile. In primele 6 ore de la deschiderea frontierei, peste 25.000 de venezueleni trecusera granita in tara vecina.
Prabusirea exportului de petrol a aruncat Venezuela intr-o criza economica grava si saracia lucie, dar si foamea, i-a facut pe oameni sa se hraneasca cu porumbei, caini si pisici, pentru a putea supravietui. Presedintele socialist al Venezuelei, nu face fata situatiei si a luat o serie de masuri neinspirate, asa cum este si inchiderea inca de anul trecut a granitei cu Columbia.
Ca in mai toate crizele economice si in Venezuela piata neagra a fixat preturi uriase, pe care oamenii de rand nu si le permit. Orezul, zaharul, laptele, medicamentele au devenit un lux greu de procurat, pentru care oamenii multumesc cu lacrimi in ochi lui Dumnezeu, atunci cand reusesc sa le obtina.

 

loading...

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web