VESTE SOC pentru elevi! Vor primi alocaţie diferenţiată, în funcţie de veniturile pe care le obţin părinţii.

in Evenimente

Începând cu anul şcolar 2015-2016, elevii pot primi alocaţie diferenţiată, în funcţie de veniturile pe care le obţin părinţii. Totusi, cei care sunt elevi majori beneficiază de alocație de stat până la absolvirea liceului, potrivit legislaţiei în vigoare. În anumite situaţii însă, acesti elevi îşi pot pierde dreptul la alocaţia de stat pentru copii.

scoala-elevi

Alocatia de stat se suspendă pe timpul vacanței de vară pentru elevii majori. În plus, deşi sunt înscriși la cursurile de învățământ preuniversitar la zi, elevii majori îşi pierd definitiv dreptul la alocația de stat dacă rămân repetenţi. Singura excepţie se referă la elevii care rămân repetenţi din considerente medicale, scrie RomaniaTV.

Pentru a beneficia de alocaţia de stat pentru copii, după împlinirea vârstei de 18 ani, elevii trebuie să facă o cerere scrisă în acest sens şi să depună la sediul agenţiei locale de plăţi sociale o adeverinţă de la şcoală care să ateste înscrierea acestuia în anul şcolar în curs, o copie după buletin şi declaraţia părintelui care a fost titularul alocaţiei până în acel moment. Elevii majori vor beneficia astfel de alocaţia de stat pe numele lor, până în luna iunie a anului în care termină clasa a XII-a.

Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.65/2014, prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei incepand cu luna iunie 2015.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*