Antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, sustine o conferinta de presa, inaintea meciului cu Albannia, din cadrul grupei G a preliminariilor Campionatului European de fotbal, Euro 2008, in Mogosoaia, marti, 20 noiembrie 2007. CONSTANTIN VLADESCU / MEDIAFAX FOTO

Victor Pițurcă sechestrat în Arabia Saudită. Legea musulmană care ține angajații prizonieri

in Evenimente/Sport/Stiri online de

Antrenorul Victor Pițurcă, aflat în Arabia Saudită, și-a dat demisia de la echipa de fotbal Al Ittihad, o decizie care nu este pe placul șeicilor și care i-a adus fostului selecționer o reclamație la Poliție. În acest moment Pițurcă se află în imposibilitatea de a părăsi țara pe motiv că nu și-a îndeplinit contractul.

O lege musulmană veche spune că orice angajator care dorește recrutarea de personal străin care are nevoie de documente de ședere, din momentul semnării contractului, angajatorul devine răspunzător de soarta celui angajat, inclusiv ia decizii privind plecarea acestuia înainte de termen. De cele mai multe ori, angajații sunt exploatați și indiferent de cauză nu sunt lăsați să părăsească locul de muncă și țara până la finele contractului.

Este și cazul lui Victor Pițurcă, care din decembrie 2015 antrenează echipa de fotbal Al Ittihad, însă pe fondul unor discuții aprinse cu șeicii, Pițurcă și-a prezentat demisia. Decizia antrenorului nu a fost deloc pe placul șeicilor, care l-au reclamat la Poliție și astfel Pițurcă este obligat să rămână pe teritoriul Arabiei Saudite.

Potrivit prosport.ro, Pițurcă a încercat negocierea plecării sale cu șefii Al Ittihad, însă a cerut plata integrală a contractului, cerere cu care din nou șeicii nu sunt de acord, aceștia acuzând fostul selecționer că și-a reziliat abuziv contractul. Între timp, Victor Pițurcă a apelat la ambasada României de la Riad însă nu a putut discuta cu nimeni deoarece personalul se află în vacanță.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web