politist-680x365

Un minor activist a fost impuscat in cap pe strada Verona din Bucureşti de un politist local.

in Evenimente de

Un activist a fost împuşcat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cap, cu un pistol cu bile, pe strada Verona din Bucureşti. Nu este clar dacă tânărul protesta în momentul în care un angajat al Poliţiei Locale i-a cerut să se legitimize. Activistul, minor, i-a cerut poliţistului să se legitimeze primul. Până la urmă, poliţistul a scos pistolul şi l-a împuşcat în cap.

Un tânăr activist, neidentificat, dar despre care cunoscuţii săi de pe Facebook spun că este minor, a fost împuşcat noaptea trecută, în jurul orei 01.00, pe strada Arthur Verona, unde în urmă cu câteva ore se încheiase unul dintre evenimentele Street Delivery.

Tânărul a fost somat de un angajat al Poliţiei Locale să se legitimize, scriu martorii pe contul de Facebook al jurnalistului Matei M. Bărbulescu de la Casa Jurnalistului, care a obţinut şi un video cu tânărul aflat în convulsii, după ce fusese împuşcat.

impuscat-543x300

Fotografiile postate de martori pe Facebook arată un tânăr căzut la pământ. El este conştient, iar prietenii îl ţin în braţe. Incidentul şocant a avut loc chiar în faţa unui bar, într-o zonă centrală din Bucureşti, aproape de parcul Grădina Icoanei şi lângă Biserica Anglicană. Martorii susţin că tânărul ar fi fost împuşcat în cap, de la mică distanţă, de Poliţia Locală. În mod evident, pistolul folosit nu este unul letal. Însă, pentru că distanţa de la care ar fi fost folosit este una mică, pericolul este mare.


Martorii susţin că cel care ar fi tras ar fi fost un agent de la Poliţia Locală Sector 1 cu care tânărul ar fi intrat în conflict. De altfel, martorii povestesc că şi agentul ar fi fost rănit în urma altercaţiei. Motivul declanşării scandalului este încă necunoscut.

Prietenii şi trecătorii au sunat la 112 şi sunt acuzaţii că ambulanţa a venit, în centrul Bucureştiului, abia după 30 de minute. În cele din urmă, victimei i s-a acordat ajutorul în stradă, după care a fost dusă la spital.

Iată declaraţia pe Facebook a unui ziarist, martor la incident:

ti1-402x420I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras! Are cel puțin trei bile în cap! –  striga din toate puterile Alex, un prieten al victimei. Sun la 112 și cer o ambulanță,  operatoarea se răstește la mine că de ce sunt nepoliticos și de ce țip așa tare?! ‘Moare un om!’ –  îi urlu în telefon. ‘Trimite-ți, dracului, o ambulanță!’ – urlu. Trec 20 de minute, dar ambulanța nu apare. Între timp, tânărul rănit pare că își dă duhul. Respiră sacadat, dă spasmodic din picioare, dar ambulanța nu apare. Suntem în mijlocul Bucureștiului! Vin, în schimb jandarmii!! ‘Eliberați zona! Protejați perimetrul!’. Spritele se încing! Martori, tinerii, cu zecile, huiduie forțele de ordine! Minutele se scurg, victima sângerează, ambulanța întârzie. Apare după aproape 30 de minute. I se acordă prim-ajutor timp de 15 minute, după care este dus la spital. Între timp, intru în conflict cu un polițist (agent de la Secția 1). Îmi tot cerea legitimația de ziarist și îmi spunea să nu-l mai ating și să nu mai ridic tonul. ‘Chemați, odată, ambulanța aia’ – urlam eu. ‘Aici moare un om!!!’ Jandarmeria cum a venit așa repede???” – a scris Cristian Botez pe Facebook

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.