Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Video: Un șofer a fost amendat, deși nu a fost la volan. Ce s-a intamplat este un abuz?

in Articole

Un clip postat pe site-ul expressdebanat.ro, in care un șofer amendat de politie cum ca ar fi încălcat linia continua, încearcă sa scoate in evidenta un posibil abuz din partea unui agent de la Politia Rutiera Resita.

Mai exact barbatul care pretinde ca ar fi sost abuzat de catre politisti, a fost oprit pe DN85/E574 , in timp ce se deplasa catre Bucuresti.

„Mergeam spre Bucureşti, eram între Găneasa şi Slatina, când un poliţist s-a dat repede jos din maşina oprită pe marginea drumului şi ne-a făcut semn să tragem pe dreapta. Fiind un drum în linie dreaptă, unde se merge destul de tare, am oprit abia după vreo sută de metri. De fapt, soţia mea, pentru că ea se afla la volan, eu fiind pe scaunul din dreapta. Am coborât amândoi şi am aflat de la poliţist că e vorba despre o depăşire neregulamentară, că maşina noastră ar fi depăşit un tir pe linie continuă. Nimic mai fals, pentru că se vede foarte clar că e un drum în linie dreaptă cu marcaj discontinuu. Poliţistul s-a dus mai întâi la şoferul tirului pe care spunea că l-am depăşit, astfel că habar nu avea cine a condus maşina, eu sau soţia mea. A presupus că eu, probabil, doar pentru că sunt bărbat, a povestit Marius Nicolae, pentru Express de Banat.

Văzând cum stau lucrurile, cei doi reşiţeni au scos telefoanele mobile şi au început să filmeze totul.

Aparatul radar nu era pornit, cameră video nu avea. A notat datele martorului pe un carton, din care se observa foarte clar că rupsese anterior bucăţele. Ulterior mi-am dat seama la ce folosea, probabil, acel carton. Apoi i-a dat să semneze procesul-verbal şi încă o hârtie. Martorul a semnat, practic, în alb. De altfel, a şi recunoscut în timp ce îl filmam că nu a văzut vreo linie continuă în locul în care l-am depăşit. Poliţistul mi-a cerut documentele, apoi i le-a solicitat soţiei, fiind foarte clar că habar nu avea care dintre noi a condus maşina. Până la urmă m-a amendat pe mine şi mi-a luat permisul, deşi la volan fusese soţia mea! I-am spus că nu semneze procesul-verbal până nu trece menţiunile mele. A trebuit să insist. A fost de acord să consemneze doar faptul că nu am condus eu. I-am cerut însă să scrie la aceeaşi rubrică de menţiuni şi faptul că martorul a semnat în alb, fără să ştie ce, dar domnul Coman a refuzat, în ciuda insistenţelor noastre, s-a urcat în maşină şi a plecat, a mai povestit Marius Nicolae.

La vreo zece zile de atunci, a primit acasă o copie a procesului-verbal prin care a înştiinţat că nu are voie să urce la volan timp de 30 de zile, că are de plătit 390 de lei şi că a primit şi patru puncte penalizare.

De pe Drumul European 574 se va ajunge direct în sala de judecată, deoarece Marius Nicolae a anunţat că va contesta sancţiunea, considerând-o abuzivă.

Reprezentantul IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae, a recunoscut pentru expressdebanat.ro că dacă lucrurile stau exact aşa cum a reclamat reşiţeanul şi cum se vede pe imaginile video, e posibil ca Mircea Coman, agentul de la rutiera care l-a amendat pe resitean,  să fi încălcat grav procedurile.Cetăţeanul respectiv poate contesta contravenţia respectivă. În măsura în care cele susţinute de cetăţean sunt adevărate, este posibil ca poliţistul să fi săvârşit un abuz. Este drept că procedura nu spune aşa, spune că martorul trebuie să semneze după ce este completat procesul-verbal de către poliţist. Fără discuţie, procedura aşa spune, trebuie consemnat tot ce susţine cetăţeanul, pentru că sunt obiecţiile lui, dar eu nu mă pot pronunţa în cazul de faţă, a precizat comisarul Nicolae.

Lansam si noi intrebarea: A fost sau nu abuz din partea agentului de la Rutiera?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate