Vrei o viteza mai buna la WI-FI acasa? Citeste asta.

in Informatica

E clar că o data cu evoluţia tehnologiei şi înmulţirea gadgeturilor care se pot conecta simultan la internet (de la laptop, smartphone, tablet până la smart TV) tot mai multă lume vrea să fie conectată tot timpul la lumea virutală. Cu toate că ţara noastră este încă în topul vitezelor în lume (locul 14 mondial în 2015), iar unele dintre marile oraşe se situează chiar în top 10, multă lume întâmpină probleme de conectare la wi-fi acasă.

Şi nu neapărat din cauza vitezei slabe oferite de provider. Cauzele pot fi multiple, de la puterea slabă a router-ului până la suprafaţa mare a locuinţei (pentru cei norocoşi) sau chiar poziţionarea greşită a router-ului. Dacă nu ai chef să investeşti într-un echipament nou mult mai performant (şi evident mult mai scump), am azi pentru voi câteva sfaturi practice pentru a-ţi stabiliza semnalul wi-fi în toată casa.

POZITIONEAZĂ ROUTER-UL UNDEVA LA ÎNĂLTIME Trebuie să recunosc că multă vreme am făcut şi eu aceeaşi greşeală pe care o face majoritatea lumii: am poziţionat router-ul wi-fi undeva pe podea, îns patele biroului. O greşeală imensă.  Pentru a avea o recepţie mai bună router-ul trebuie poziţionat undeva la înălţime. Mai mult, ca să prinzi semnal oriunde în casă, ideal ar fi să îl poziţionezi şi undeva în central locuinţei, ca să ai şanse mai mari să prinzi semnal oriunde în casă.

OFERĂ-I SPATIUL NECESAR Router-ul este ca şi tine, are nevoie de spaţiul său personal.  Ideal ar fi să ţii orice lucru cât mai departe de router, să nu îl pui în apropierea oricărui aparat. Acestea, chiar şi cablurile lor, pot interfera cu semnalul wi-fi, astfel că ar fi bines ă ai o rază cât mai mare liberă în jurul router-ului. Dacă ai respectat punctual precendent, lucrul ăsta îţi va fi mult mai uşor de realizat.

POTI IMPROVIZA CEVA CU AJUTORUL UNEI DOZE DE SUC O improvizaţie care poate fi realizată işor de oricine şi pentru care ai nevoie de o doză de suc şi ceva cu care să o poţi tăia. În momentul când ai doza de suc goală primul lucru pe care trebuie să îl faci e să îi tai fundul. Apoi tai în partea de sus pe diametru, lăsându-I doar o porţiune mică în care să se ţină, dupăcare îi faci o tăietură pe lungime.  Apoi poziţionezi doza peste antenă, în timp ce ea intră în gaura dozei. Acum trebuie să aranjezi doza ca o velă a unei corăbii. Părerile despre efectul acestei improvizaţii sunt împărţite, unele persoane spunând că nu au observat nicio îmbunătăţire.

EXTINDE RETEAUA Dacă nici până acum nu vezi rezultatele pe care le aşteptai, îţi poţi extinde semnalul cu Extendere Wi-Fi. Acestea preiau semnalul tău şi apoi îl retransmit mai departe, astfel mărind raza de acoperire.  Totuşi, de obicei această soluţie slăbeşte puterea semnalului, deci e recomadată celor care au nevoie de extinderea reţelei Wi-Fi.

MONTEAZĂ DOUĂ ROUTERE O altă soluţie de extindere a razei de acţiune a semnalului, fără pierderea de putere de mai sus, este să conectezi două routere. Având în veder că oferta de routere wi-fi este tot mai mare şi preţurile tot mai mici, această soluţie nici nu este atât de costisitoare pe cât v-aţi aştepta.

Citeste mai mult pe: mondenews.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*