Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vremea s-a schimbat brusc. Vara s-a transformat în iarnă, iar la munte deja ninge

in Articole

Meteorologii au veşti proaste şi pentru sudul ţării, acolo unde 4 judeţe sunt sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vânt puternic. Şi pericolul de inundaţii pândeşte pe mai multe râuri din sudul şi sud-vestul ţării.

ninge_la_munte_54560400

La munte a venit deja iarna. Potrivit România TV pe vârful Omul s-au înregistrat temperaturi sub zero grade, iar ploaia s-a transformat în ninsoare. Meteorologii spun că aceste temperaturi sunt extrem de scăzute pentru această perioadă.

temperatura_orara_26857800

Administratia Naţionala de Meteorologie a emis cod galben de vânt pentru Caraş-Severin şi Sibiu şi cod galben de ploi pentru Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă. În plus, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a dat o atenţionare hidrologică pentru următoarele ore pentru mai multe bazine.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, în intervalul 10 septembrie, ora 16 – 11 septembrie ora 16, vom aveam ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului. În intervalul menţionat, este cod galben pentru Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă. În aceste zone, ploile se vor intensifica şi extinde. Vor fi mai ales averse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp. În sudul şi sud-vestul teritoriului vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar în sudul Banatului şi pe crestele montane se vor depăşi temporar 70 km/h.

În intervalul 10 septembrie, ora 20 – 11 septembrie, ora 10, este cod portocaliu pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş şi în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

Este cod galben, în intervalul 10.09.2015 ora 22:00 – 11.09.2015 ora 18:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior (judeţul Caraş-Severin), Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Gorj), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu superior, Motru, Gilort şi afluenţii mici ai Jiului superior şi mijlociu din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Argeş.

De asemenea, în intervalul 11.09.2015 ora 06:00 – 11.09.2015 ora 18:00, pe râurile din bazinul superior al Argeşului (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din zonele de deal şi munte din judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş.

COD GALBEN DE VÂNT

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben, între orele 11:30 si 16:00, pentru judeţul Caraş-Severin îndeosebi sudul judeţului şi zona de munte. În aceast interval se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi viteze de 60…70 km/h; la munte viteza la rafală va depăşi 80…90 km/h.

De asemenea, între orele 09:20 si 15:30, local în județul Sibiu, mai ales în jumătatea sudică a județului, inclusiv în municipiul Sibiu, și în toată zona montană, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși local 55 km/h la rafală, izolat 70 km/h, iar la munte 80-90 km/h.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, ziua pe arii extinse în sud-vest şi local în zona montană, iar seara şi noaptea, aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Excepţie vor face regiunile estice şi  sud-estice, unde înnorările vor fi temporare şi numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vor fi mai ales averse, trecător vor fi posibile descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse 25…30 l/mp, îndeosebi în Oltenia, Banat şi zonele montane aferente. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în jumătatea de sud şi în zonele de munte, viteze mai mari, în jurul a 60 km/h, urmând a se înregistra în sudul Banatului. Temperaturile maxime, în general mai scăzute decât în ziua precedentă, vor fi cuprinse între 15 grade in dealurile Olteniei şi 25 de grade în Muntenia.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, cerul va prezenta înnorări, mai accentuate noaptea, când trecător va ploua. Vântul se va intensifica treptat şi va atinge viteze la rafală în jur de 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

PROGNOZA METO. Vineri, vremea va fi predominant închisă, iar valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi va ploua în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în zonele de munte, unde şi cantităţile de apă vor fi însemnate, izolat peste 25…30 l/mp. În celelalte regiuni ploile se vor semnala local. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va continua să prezinte intensificări în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte, în timp ce în celelalte regiuni acestea vor fi pe spaţii mai mici şi la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor avea valori de la 13…14 grade in estul Transilvaniei si Oltenia pana la 25 de grade in partea continentala a Dobrogei.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea va fi închisă iar valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar în cursul nopţii sunt posibile cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari după-amiaza şi seara, când va atinge la rafală 55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în sudul, estul şi parţial în centrul ţării, precum şi în zonele montane aferente, vremea va fi în general închisă şi rece pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe spaţii relativ extinse, iar izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul anterior, vor fi înnorări temporare ziua, când pe arii restrânse va ploua slab, dar se va degaja treptat pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în sud-estul teritoriului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade in nordul Moldovei şi 24 de grade in Banat.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă, vremea va fi în general închisă şi rece pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi se va încălzi uşor si treptat în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, în special în zonele montane, regiunile centrale, nordice si de nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, în prima zi, apoi între 22 şi 28 de grade. Cele mai mici valori sunt de aşteptat în nordul Moldovei, iar cele mai mari in Câmpia de Vest şi Câmpia Română.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate