Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

„Vulturii Luptători” din US Army au ajuns în România!

in Articole/Evenimente/Extern/Politic

500 de soldaţi din cadrul Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie „Vulturil luptători”, aparţinând Armatei Statelor Unite, au sosit în România, împreună cu tehnica militară din dotare, printre care se numără tancuri M1A1 Abrams, vehicule de luptă Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm Paladin.

   „Vulturii Luptători” vor fi staţionaţi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, iar prezuenţa lor în România are loc ca parte a dislocării în Europa a Unităţii de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie şi va continua pe bază de rotaţie, în viitorul apropiat, informează un comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti.

   „Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidenţiază faptul că puternicul parteneriat strategic dintre SUA şi România există nu doar în scris, ci şi în realitate. Noua prezenţă rotaţională persistentă extinde capacitatea noastră de a ne urmări interesul colectiv de menţinere a păcii şi securităţii în Europa de sud-est şi în regiunea Mării Negre. În mod semnificativ, România este şi furnizor de securitate pentru comunitatea internaţională, nu doar beneficiar, aşa cum clar demonstrează angajamentul său continuu în Afganistan, participarea la misiunea de contracarare a ISIL şi recenta sa decizie de a cheltui 2% din PIB pentru apărare, a declarat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

   Pe perioada staţionării lor în România, militarii americani vor efectua antrenamente şi exerciţii împreună cu forţele armate române, cu alţi aliaţi NATO şi alte naţiuni partenere. (credit foto: mapn.ro)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web