Zarzavat conservat prin deshidratare

in Muraturi - Conserve

Ingrediente: Zarzavatul dorit.
Mod de preparare: Prin aceastã metodã se conservã frecvent în mica gospodãrie: morcovii, pãtrunjelul, telina, mai ales cînd nu se dispune de spatii de depozitare. Zarzavatul se spalã bine de pãmînt cu spãlãtorul din plastic, se curata si, apoi, fãrã sã se mai spele, se taie în felii de 1/2 cm sau mai groase sau se lasã întregi (rãdãcinile subtiri). Întregi sau felii, se suprapun în 2-3 rînduri cu spatii între ele (ca grãtarul ), într-o tavã cãptusitã cu hîrtie de ziar. Tava se introduce în cuptorul bine încins, unde se lasã 10 minute (cu usa cuptorului închisã), ca sã se distrugã microorganismele (bacterii, mucegaiuri).
Dupã aceea, focul se stinge si tava se lasã la cuptor, ca zarzavaturile sã se usuce în continuare, sau la orice sursã de cãldurã (pe calorifer, pe soba de teracota sau la soare, cînd sînt conditii). Dacã, între timp, apare o substantã lipicioasã pe zarzavat, înseamnã cã acolo a început sã fermenteze; deci tava se va introduce din nou în cuptor, la foc tare, 10-15 minute si, apoi, se lasã în continuare la foc mic sau cu uºa cuptorului deschisã, schimbînd pozitia bucãtilor de zarzavat; cele alterate se aruncã. Dupã ce s-au uscat foarte bine, se pun în sãculet din tifon, atîrnat de un cui, într-un loc uscat. Înainte de întrebuintare, zarzavatul se spalã bine cu apã cãldutã de zahãrul care s-a caramelizat pe suprafata lui; altfel, supa de carne se va închide mult la culoare. Zarzavatul proaspãt (morcovul) se poate combina cu cel uscat
(pãtrunjel, telinã) sau conservat cu sare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*