Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

1 Iunie, ZI LIBERĂ pentru români. Care sunt conditiile

in Evenimente

Senatorul UDMR Bihor Rozalia Biro a declarat, miercuri, că ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului, ar putea deveni zi liberă, în urma unui proiect legislativ pe care l-a depus.

Parlamentarul UDMR a precizat că această inițiativă legislativă a făcut-o împreună cu colega sa Claudia Boghicevici (PNL) și e șanse mari să devină lege.

Inițiativa este bazată pe mai multe studii, care arată că 43% dintre părinții din România spun că le este mai ușor să organizeze o întâlnire profesională decât un program cu propriii copii, iar 23% din ei că mai mult comunică, zilnic, prin telefon cu copiii decât direct„, a afirmat senatorul Rozalia Biro miercuri, într-o conferință de presă.

Potrivit acesteia, românii se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ce privește numărul de ore muncite, înregistrând anual 1.848 ore lucrate, cu mult peste germani (1.630 ore) și francezi (1.570 ore). Ea a adăugat că românii au doar opt sărbători care sunt zile libere prin lege, în timp ce, de exemplu, francezii au 11 astfel de zile libere.

Biro a spus că inițiativa sa legislativă pentru ca 1 iunie să devină zi liberă a și primit peste 100 de semnături de susținere de la parlamentari din toate partidele, iar proiectul are atât sprijinul Guvernului, cât și avizul Consiliului Legislativ, astfel că luna viitoare va intra în dezbaterea Senatului și apoi, cel mai probabil în următoarea sesiune a Parlamentului, va ajunge și pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Cred că 1 iunie 2017 va fi prima zi liberă pentru ca românii să petreacă timpul cu copiii lor„, a mai spus senatorul UDMR Bihor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate