Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

12 suspecți de planificarea unor atentate teroriste la Jocurile Olimpice au fost arestați

in Evenimente/Stiri online

Poliția din Brazilia au arestat în total 12 suspecți de planificarea unor atentate teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Suspecții fac parte dintr-o grupare teroristă care susține liderul Stat Islamic.

Arestările au fost efectuate săptămâna trecută, după ce institutul de monitorizare online-SITE a furnizat informații potrivit cărora mai mulți indivizi din Brazilia au legături externe cu grupări teroriste. „Poliţia militară a statului Mato Grosso l-a localizat pe fugar în oraşul Comodoro. El va fi audiat şi apoi transferat într-o închisoare federală„, au explicat autorităţile.

Zece dintre complici au fost arestaţi joi, iar al unsprezecelea s-a predat vineri autorităţilor. Ei se află în prezent într-o închisoare de maximă securitate din statul Mato Grosso do Sul, aproape de graniţa cu Paraguay.
Poliţia îi suspectează pe cei 12 bărbaţi de implicare în pregătirea unor atacuri care ar fi urmat să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august.

Potrivit declaraţiilor ministrului de Justiţie din Brazilia, membrii grupului nu se cunoaşteau personal şi intraseră în contact prin intermediul unor aplicaţii de socializare online. Deşi aceştia nu aveau contact direct cu membrii grupării islamiste Stat Islamic, unii din membrii grupului terorist şi-au declarat loialitatea faţă de militanţii islamşti.
Membrii grupului au vizitat un depozit de armament din apropierea statului Paraguay, ce vinde arme de asalt AK047.

Liderul grupului avea reşedinţa într-un oraş din sudul Braziliei, Curitiba, iar restul membrilor erau răspândiţi în alte nouă unităţi federale braziliene.

Institutul SITE, care monitorizează activităţile teroriste online, a raportat că grupul se intitulează „Ansar al-Khilafah” şi ar fi postat recent în cadrul aplicaţiei de mesagerie Telegram că îl susţine pe liderul Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

sursa: Mediafax

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate