Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

120 de imigranti, majoritatea din România, cazați în condiții insalubre, în interiorul unor „mahalale ilegale” in Marea Britanie

in Extern

Tabloidele din Marea Britanie au prezentat un nou caz în care zeci de muncitori români alături de alți imigranți erau cazați în condiții insalubre, în interiorul unor „mahalale ilegale“. Potrivit Mail Online, circa 120 de imigranti din Europa de Est, majoritatea din România, trăiau în niște cocioabe, construcții ilegale situate în grădina din spatele vilei unui milionar britanic, din Londra. Muncitorii dormeau câte doi în cămăruțe mici și umede, pe paturi șubrede și se acopereau doar cu pături subțiri. Ocupanții trebuiau să împartă o baie foarte mică și mizeră, care avea zidurile crăpate și o bucătărie insalubră, pentru câteva sute lire sterline pe lună.

Cazul milionarului Gerald Fitzgerald, 60 de ani, care câștigă circa 40.000 £ pe lună din chirie, după ce a construit, fără aprobări legale, a fost relatat și de alte ziare britanice. ”Gerry” Fitzgerald, care este un constructor bogat, și-a infuriat vecinii prin ridicarea acelor cocioabe șubrede lângă conacul său situat în Mill Hill, nordul Londrei, o zonă preferată a magnaților din mediul de afaceri și a managerilor de fotbal, scrie ziarulromanesc.net

Antreprenorul imobiliar ar fi ridicat cocioabele cu mai multe paturi pe parcela de teren din spatele vilei sale, obținând venituri de peste 300 £ pe lună pe chiriaș. În total acesta câștiga aproape o jumătate de milion de lire în fiecare an de la imigranții cazați în condiții mizere pe domeniul său. Unul dintre aceștia, un muncitor român, care lucrează 50 de ore săptămânal pentru venitul minim, și-a luat inima în dinți și a făcut public acest caz, spunând că este exploatat de către proprietarul imobilului unde locuiește cu chirie.

Vorbind exclusiv pentru Mail Online, imigrantul, care a cerut să rămână anonim, de teamă să nu fie evacuat, a declarat că proprietarii obțin venituri frumoase pentru condițiile mizere ale imobilelor închiriate. El a mai spus că aceștia exploatează în principal chiriașii care nu cunosc Marea Britanie și limba engleză.

Imagini aeriene dezvăluie o proprietate care conține o curte și un labirint de camere legate între ele prin coridoare înguste. Un vecin a spus: „Nu poți construi un mini oraș pentru lucrătorii imigranți. Oamenii au nevoie de case adevărate, nu de cocioabe în grădini.“ Bărbații care lucrează în timpul zilei dorm în paturile folosite de cei care muncesc pe timpul nopții. Locuitorii trebuie să meargă în jos un culoar plin de noroi de pe site-ul pentru a ajunge la o stație de autobuz izolat, în scopul de a ajunge la locul de muncă. Pe lângă acestea, chiriașii trebuie să meargă pe un culoar plin de noroi până la o stație de autobuz, cu scopul de a ajunge la locurile de muncă.

Ancheta presei din Marea Britanie a dezvăluit și cireașa de pe tort.

Gerald Fitzgerald plătește un cuplu de români pentru a rula toată operațiunea, aceștia fiind responsabili cu găsirea de noi chiriași, tot timpul. Muncitorul român care a relatat cazul pentru Daily MailOnline, a dezvăluit cum cazarea sa a fost rezolvată de conaționali înainte de a sosi în Anglia, spunând că nu avea unde să locuiască. „Noi încercăm să păstrăm curat cât putem, dar nu este ușor. Camera este foarte mică și este umezeală. Există încălzire, dar păturile sunt subțiri, iar baia este crăpată și acoperită de mucegai. Bucătăria este bună pentru că are o mașină de spălat și un aragaz, dar este vechi și mobilierul este rupt.” a mai spus românul care a locuit în condițiile mizerabile oferite de milionarul britanic în construcțiile sale ilegale. #romani in UK

Sursa: ro.blastingnews.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate