Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

15 coincidenţe incredibile care au avut loc de-a lungul istoriei

in Curiozitati

Coincidenţele ne fac să ne minunăm de fiecare dată când ne lovim de ele, dar unele sunt cu adevărat incredibile. Să vedem despre ce este vorba.

01. Când era foarte mic, Regele Ludovic al XVI-lea a fost atenţionat de un astolog să fie prudent pe data de 21 a fiecărei luni pentru că nu îi va merge prea bine. Prin urmare, în zilele respective, Ludovic se străduia să stea cât mai liniştit. I-a mers o perioadă până când pe 21 iunie 1791 a fost arestat în timp ce încerca să fugă din Franţa. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolită şi Franţa a fost declarată republică, iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

02. Undeva pe la 1800 şi ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza unde a realizat cu stupoare că semăna leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorbă cu acesta şi a aflat că erau născuţi în aceeaşi zi, 14 martie 1844, că se născuseră în acelaşi oraş, că pe soţiile lor le chema la fel şi că restaurantul se deschise în ziua în care Umberto fusese încoronat.

Pe 29 iulie 1900, Umberto făcea o baie de mulţime când a aflat că proprietarul fusese împuşcat şi murise. La doar câteva minute şi el a  fost asasinat de un necunoscut.

03. Prin 1920 scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat şi a găsit una dintre cărţile care îi fermecaseră copilăria. I-a arăta-o soţului ei, iar când acesta a deschis-o şi-a dat seama că era chiar cartea din care îi citeau ei părinţii. Pe prima pagină erau scrise numele şi adresa Annei.
04. În 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea „Futility” în care era vorba despre un transatlantic „inscufundabil” care se numea Titan şi care se lovea de un iceberg şi se scufunda. Ce s-a întâmplat în 1912 cu Titanicul, ştie deja toată lumea.

05. John şi Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau în oraşe diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeaşi oră, amândoi au făcut atacuri de cord şi au murit la scurt timp după ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

06. În 1953 reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra pentru a transmite despre încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy şi când a deschis dulapul a găsit câteva lucruri care îi aparţineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui şi care făcea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum să-i spună lui Hannin vestea bună, dar, după două zile, a primit o telegramă de la Harry care îi spunea că găsise într-un hotel din Paris o cravată pe care Kupcinet o uitase acolo.

07. Un bărbat care circula cu un scuter a fost ucis în 1975 după ce a fost lovit de un taxi. Până aici, nimic neobişnuit. Un an mai târziu, fratele celui decedat de plimba cu acelaşi scuter şi a fost lovit de acelaşi şofer care conducea acelaşi taxi. Conducătorul scuterului a murit pe loc, exact ca fratele său.

08. Prin 1920, trei bărbaţi de origine britanică se aflau în acelaşi tren în Peru. Erau singurii din compartiment şi au intrat în vorbă. S-au prezentat unul altuia şi aşa au aflat că pe unul îl chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.

09. Mark Twain s-a născut în 1835 în ziua în care a apărut cometa Halley şi a murit în 1910 în ziua în care cometa a apărut următoarea dată. De altfel, scriitorul a şi prezis acest lucru spunând că a venit cu cometa şi că va pleca odată cu ea.

  1. Pokerul era un joc luat extrem de tare în serios pe la 1800. În 1858, Robert Fallon a fost împuşcat mortal după ce câştigase 600 de dolari pe motiv că trişase. Au chemat poliţia, dar s-au gândit să joace în continuare. Nimeni nu a vrut să îi i-a locul celui ucis pe scaun de frica destinului, iar ceilalţi jucători au căutat un străin care să nu fi ştiut de acest crimă. L-au găsit, l-au pus la masa de joc şi în momentul în care a venit poliţia acesta câştigase deja 2.200 de dolari. La identificare, toată lumea a fost şocată. Noul jucător era chiar fiul decedatului Rober Fallon. Cei doi nu se văzuseră de şapte ani.11. În 2002, doi fraţi gemeni din Finlanda au murit după ce au fost loviţi de două camioane diferite, la două ore unul după celălalt, pe acelaşi drum şi la doar un kilometru şi jumătate unul de celălalt.

 

Reprezentanţii poliţiei au declarat că accidentele sunt cu atât mai bizare pentru că incidentele rutiere se întâmplau foarte rar pe drumul respectiv.

12. Poveştile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi fraţi gemeni din Ohio au fost separaţi la naştere şi adoptaţi de familii diferite. Ambele familii şi-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieţi au mers la şcoli militare, erau pasionaţi tâmplărie, s-au căsătorit cu femei pe care le chema Linda, au făcut doi băieţi pe care i-au botezat James Alan şi James Allan, au divorţat şi s-au recăsătorit cu două femei pe care le chema Betty şi au avut câini botezaţi Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la 40 de ani.

13. În 1853 Henry Ziegland s-a despărţit de iubita lui care s-a sinucis la scurt timp. Fratele acesteia, distrus de durere s-a dus şi l-a împuşcat pe Ziegland după care s-a sinucis. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viaţă. Glonţul doar îl zgâriase după care s-a oprit într-un copac. Câţiva ani mai târziu Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonţul rămas în copac să ricoşeze chiar în capul lui. Acesta a murit pe loc.

14. Despre Joseph Figlock se poate spune că a fost piaza bună a unui copil. Prin anii ’30 Figlock se plimba pe străzile Detroit-ului când peste el a căzut un copil. Mama lui îl ţinea la fereastră la un etaj superior şi l-a scăpat. Atât el, cât şi copilul au suferit răni minore. Câţiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat doar că acum copilul a căzut singur. Acelaşi copil! Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimenu nu a suferit răni grave.

15. Aşa cum ştim cu toţii, James Dean a murit în 1955 în urma unui accident rutier. Dean conducea un Porsche. Ceea ce se ştie mai puţin e faptul că maşina este considerată blestemată. Când Porsche-ul a fost ridicat de la locul accidentului, motorul a căzut peste un bărbat şi i-a rupt acestuia ambele picioare. Ulterior motorul a  fost cumpărat de un doctor care l-a montat pe maşina lui de curse. Doctorul a murit la scurt timp într-un accident în timpul unei curse de viteză. Nu a fost singurul deces în cursa respectivă. Un alt participant a murit într-un accident separat. El conducea o maşină pe care fusese montat şasiul de la Porsche-ul lui Dean. Între timp, maşina lui James a fost dusă la reparat pentru a putea fi expusă ulterior, iar service-ul în care a fost dusă a fost distrus de un incendiu. Maşina a scăpat cu bine şi a fost expusă la Sacramento un a căzut peste un băiat şi i-a rupt şoldul. Nenorocirile nu se opresc aici. Porsche-ul a fost remorcat şi dus în Oregon, dar s-a desprins de maşina care îl tracta şi a intrat într-un magazin. Fără victime. În 1959 maşina s-a dezmembrat de una singură în 11 bucăţi.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate