Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

15 MOTIVE PENTRU CARE ÎŢI CADE PĂRUL

in Sanatate

Numeroase femei se plâng de această problemă. Unele pierd prea multe fire de păr, altele mai puţine. Sunt perioade când părul cade îngrijorător şi zile în care pică doar câteva fire.

Există nenumărate cauze ce duc la pierderea părului; uneori, ele se combină şi efectele devin dezastruoase. Pe multe dintre ele nici nu le bănuieşti, aşa că nu strică să le ştii, fiindcă pe unele le poţi preveni – sau măcar poţi da o mână de ajutor părului când e în suferinţă, fără să tot amâni tratamentul în speranţa că este doar o situaţie trecătoare.

CÂND E NORMAL SĂ CADĂ. E normal ca părul să cadă. Firul are trei faze: una de creştere, alta de repaus şi una de cădere. Dacă acum vreo 50 de ani dermatologii spuneau că 50-60 de fire de păr pierdute zilnic reprezintă ceva normal, în prezent normalitatea atinge 100 de fire pe zi. Dar cine stă să numere firele rămase în perie, pe pernă şi, mai ales, pe covor?! Găseşti peste tot fire din podoaba ta capilară şi simţi o strângere de inimă. Un lucru este cert: nu vei face chelie! Dar părul rar nu este pentru nimeni o bucurie. Revizuieşte-ţi obiceiurile şi vezi cum poţi diminua problema prin corectarea anumitor gesturi sau mergi la medic pentru a afla despre ce-i vorba şi ajută-ţi părul cu suplimente, şampoane şi tratamente care să fortifice firele rămase!

DIETE DE SLĂBIT. Pentru a fi sănătos, părul are nevoie de minerale şi vitamine, iar când reducem drastic caloriile, tot organismul este debusolat: începem să slăbim, iar  nutrienţii nu mai sunt în cantităţi suficiente pentru nevoile părului şi atunci se declanşează suferinţa lui. Să nu te mire că părul începe să cadă mai mult decât ar fi normal. Cura de slăbire este o armă cu două tăişuri! La trei luni după începerea dietei de slăbit, vei vedea că pierzi mai mult păr ca de obicei.

regim-dukan

CARENŢĂ DE ZINC. Nu degeaba zincul este numit mineralul frumuseţii. Este esenţial pentru dezvoltarea normală a părului şi a unghiilor. Fiind alcătuit până la 90% din proteine, ca să arate bine, părul are nevoie de diferite vitamine, minerale şi aminoacizi. Zincul, alături de cupru şi vitaminele E şi B, joacă rolul cel mai important. degradarea, căderea, lipsa strălucirii părului şi încetinirea creşterii lui pot fi semne ale carenţei de zinc.

zinc

COADĂ DE CAL. E simplu, rapid şi la modă să-ţi prinzi părul într-o coadă de cal. Însă există un revers al medaliei, şi anume căderea parului. Nici nu bănuieşti cât de mult suferă părul când este strâns în acest fel. Există porţiuni din păr unde rădăcina este supusă tensiunii: în timp, ea cedează, ducând la căderea lui. Unde mai pui că şi unele elastice agaţă firele de păr şi le smulg.

s604x0_par_strans1

PRODUSE DE COAFAT ÎN EXCES. Cochetaria este bună, dar, când exagerezi, apar probleme. La fel se întâmplă când foloseşti cantităţi mari de spumă, ceară sau fixative. Scalpul se îmbâcseşte, rădăcinile nu se mai hrănesc optim, iar astfel apare căderea părului. Acelaşi lucru se întâmplă când spălăm părul foarte rar, iar scalpul se umple de grăsime şi celule moarte care sufocă rădăcina.

652x450_101305-foloseste-cu-cap-produsele-de-coafat-pentru-a-avea-un-par-superb-de-craciun

Când ai părul scurt, observi mai greu căderea părului. Părul cade mai mult în lunile octombrie şi noiembrie, când imunitatea organismului este la un nivel scăzut.

COAFURĂ EXTREMĂ. Când coafezi părul în fiecare zi, comiţi o mare greşeala. Va arăta foarte frumos pentru o vreme, dar, în timp, rădăcina firelor se fragilizează şi ulterior vor cădea mai repede decât în mod obişnuit. Montarea bigudiurilor, împletiturile sau întinderea cu placa sunt în topul metodelor de coafat care cresc riscul de cădere a părului. Folosite ocazional, nu sunt nici pe departe un pericol!

Părul poate continua să cada încă şase luni de la începerea unui tratament special, întrucât firele respective intră în faza ultimă, cea de cădere, şi nu mai pot fi recuperate.

PREA PUŢINĂ VITAMINĂ B. Părul are nevoie de un nivel mare de vitamine din complexul B. Ele îmbunătăţesc circulaţia la nivelul scalpului, contribuie la hidratarea părului şi menţinerea structurii lui, ajută rădăcina să rămână mai puternică şi să-şi păstreze culoarea naturală mai mult timp. Nivelurile scăzute de vitamina B sunt o altă cauză a căderii părului.

TRICOTILOMANIE. Răsucirea pe deget a unei şuviţe sau tragerea ei aproape încontinuu este un obicei dăunător sănătăţii părului. Acest joc aparent nevinovat duce la căderea părului din zona respectiva. Conştientizarea şi adoptarea altor metode de relaxare te scapă de pierderea părului.

STRES. Există şi de multe ori nu avem cum să-l omitem. Situaţiile stresante îşi pun amprenta şi pe sănătatea firului de păr. Stresul grăbeşte fazele naturale ale părului, împingând firul spre cea de cădere. În general, pierderea părului devine vizibilă la 3-6 luni după evenimentul stresant.

ANTICONCEPŢIONALE. Hormonii care împiedică ovulaţia influenţează şi sănătatea părului, care începe să se subţieze şi să cadă. Şi alte medicamente pot determina căderea părului: cele pentru tensiune, depresie sau antiinflamatoarele.

MENOPAUZĂ. Pierderea esterogenului lasă loc acţiunii hormonilor masculini, care duc la subţierea foliculului pilos şi la pierderea părului.

ANEMIE. Una din zece femei suferă de anemie cauzată de lipsa de fier, element care ajută la fixarea firului în scalp. Un deficit de fier duce şi la căderea în cantitate mai mare a părului. O simplă analiză de sânge şi remedierea acestei probleme cu o pastila de fier administrată zilnic îţi menţin podoaba capilară sănătoasă.

HIPOTIROIDISM. Hormonii secretaţi în tiroidă sunt esenţiali pentru buna funcţionare a metabolismului, pentru creştere şi dezvoltare, dar, când glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni, poate interveni pierderea părului.

SINDROMUL OVARELOR POLICHISTICE. Este un alt dezechilibru hormonal. Un exces de hormoni bărbăteşti duce la chisturi ovariene, la creşterea în greutate, diabet, modificări ale perioadei menstruale, infertilitate, subţierea firului de păr şi căderea lui.

AFECŢIUNI AUTOIMUNE. Organismul devine confuz şi percepe părul ca pe un străin şi tinde să-l elimine. Părul cade în smocuri şi apar adevărate goluri pe scalp.

SARCINĂ. Cele nouă luni sunt resimţite de organism ca un stres fizic, dar apar inclusiv un dezechilibru hormonal şi o carenţă de vitamine, toate acestea ducând la pierderea părului. Hormonii de sarcină împiedică părul să cadă, însă, după naştere, la restabilirea echilibrului hormonal, părul va cădea din ce în ce mai mult. Uneori, acest fenomen apare după 4-6 luni de la naştere şi ţine câteva luni.

femeie-insarcinata

ATENŢIE! Părul vopsit este mai uscat, devine mai sensibil şi se rupe mai uşor, însă vopsirea nu este o cauză a căderii părului. Un păr vopsit şi bine îngrijit poate fi la fel de sănătos ca unul natural.

ingrijirea-parului-vopsit

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate