22 de taxe percepute de MAI, eliminate. Cat va costa de la 1 februarie inmatricularea unei masini si pasaportul

in Evenimente

Luna februarie vine cu mai putine drumuri la ghisee pentru romani. De miercuri, 22 dintre taxele percepute de Ministerul de Interne vor fi eliminate.

De exemplu, pentru un pasaport temporar, valabil un an, veti plati 96 de lei, in loc de 218, prin eliminarea taxelor pentru anumite servicii. Iar la inmatricularea masinilor romanii scapa de taxa pentru timbrul de mediu, de declaratia de la ANAF, dar si de taxa de 60 de lei de inmatriculare.

Cine trebuie sa isi inmatriculeze masina stie ca, in primul rand, trebuie sa se inarmeze cu foarte multa rabdare si sa bata cel putin cinci drumuri pe la diverse institutii, ca sa isi plateasca taxele pentru dosar.

Intai treceti pe la Directia de taxe si Impozite locale, apoi pe la Trezorerie, pentru taxa de inmatriculare, de aici – la ANAF, pentru taxa de timbrul de mediu si adeverinta, apoi la RAR si, in cele din urma, la Inmatriculari relateaza Stirileprotv.ro

De la 1 februarie, cele doua taxe de timbru de mediu si de inmatriculare, in valoare de 60 de lei, dispar, inclusiv drumul la ANAF pentru adeverinta.

Si la eliberarea pasapoartelor scapam de cateva taxe. Spre exemplu, la pasaportul temporar se elimina taxa pentru serviciul public prestat, in valoare de 22 lei si tariful suplimentar pentru eliberarea pasaportului simplu temporar de 100 lei. Astfel, in loc de 218 lei , pentru pasaportul valabil un an, veti plati 96 de lei.

La pasapoartele simple, valabile 5 ani, se elimina doar taxa de 22 de lei, iar pretul va fi de 258 de lei.

Si nu sunt singurele. De miercuri, cazierul va fi eliberat gratuit si asta pentru ca taxa de 10 lei a fost eliminata. Iar cartea de identitate nu mai costa 7 lei, ci 2, suma pe care o achitati direct la politie.

Alte 6 taxe extrajudiciare si doua consulare vor fi eliminate de la 1 februarie. Dispar taxa de examinare pentru permis si cele pentru permise anulate. Sursa: Stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.