Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

25 de milioane de euro plăteşte România pentru cel mai performant avion de spionaj

in Evenimente
25 de milioane de euro plăteşte România pentru cel mai performant avion de spionaj. Aparatul, fabricat de Statele Unite, zboară la peste 18.000 de metri şi transmite imagini în timp real cu o marjă de eroare care nu depășeşte un metru.
115833
Primul model al Global Hawk 40 a fost lansat în Statele Unite, iar în următorii trei ani NATO va cumpăra alte patru astfel de aparate spion. România poate folosi oricând tehnologia de spionaj dacă are nevoie.
Aparatul de spionaj fără pilot poate fi comandat din orice parte a globului. Un centru de comandă şi câţiva piloţi militari supraveghează zborul avionului, traseul şi adună informaţiile transmise de senzorii şi camerele video.
„În cazul României, cel mai probabil acest avion va fi folosit în zonele unde în acest moment activează celebrele avioane AWACS americane. Este vorba despre un avion care zboară la o înălțime de peste 18 kilometri, iar în contextul crizei din Ucraina este cât se poate de util în țările din sud-estul Europei”, potrivit Digi24.
Global Hawk, varianta de echipare 40, nu transportă armament, poate executa misiuni militare şi umanitare şi are o autonomie de survol de până la 30 de ore.
O singură oră de zbor costă până la 23.000 de dolari. 15 ţări membre NATO, printre care şi România, au contribuit financiar la proiectul militar al NATO. Ţara noastră va plăti 25 de milioane de euro, puţin peste 2% din costul total al celor cinci avioane pe care NATO le va deţine până în 2018. Preţul total al avioanelor şi sistemului de operare depășeşte însă șase miliarde de euro.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate