Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

3 milioane de euro recompensa pentru uciderea unui presedinte!

in Extern

Liderul Frontului Al-Nosra, ramura siriană a al-Qaida, se declară gata să plătească trei milioane de euro oricui îl va ucide pe Bashar al-Assad și două milioane de euro celui care îl va ucide pe Hassan Nasrallah, nr.1 al Hezbollahului șiit libanez, potrivit publicației franceze „Le Figaro”, citată de Agerpres.

basar-recompensa-pentru-a-fi-ucis

Abou Mohammed al-Joulani a făcut acest anunț într-o înregistrare video, ce a fost difuzată la începutul acestei săptămâni. Gestul amintește de propunerile financiare atractive ale FBI, care recompensează de mult timp pe oricine permite neutralizarea dușmanilor teroriști ai SUA.

Cât timp va mai curge sângele musulmanilor pentru un om care iubește puterea sa? Cât timp musulmanii mai trebuie să aștepte ca să-și recapete drepturile?”, se întreabă retoric șeful Al-Nosra, unul din principalele grupuri rebele siriene, în competiție cu jihadiștii din Daech (acronimul arab pentru Statul Islamic) pentru controlul insurecției anti-Assad.

Joulani declară că va plăti trei milioane de euro chiar și în cazul în care Assad va fi ucis de un membru al familiei sale și că Al-Nosra îl va proteja pe acesta și pe clanul său.

Dar nu este sigur că aceste asigurări vor convinge vreun membru al anturajului președintelui sirian să treacă la acțiune, având în vedere numeroase atacuri la adresa alawiților — doctrina religioasă de care aparțin Bashar al-Assad și clanul său — din partea radicalilor sunniți, de la începerea revoltei în Siria în 2011.

În aceeași înregistrare, liderul Al-Nosra, care dispune vizibil de foarte mulți bani, promite de asemenea două milioane de euro celui care îl va lichida pe șeicul Hassan Nasrallah, șeful Hezbollahului șiit libanez, ai cărui mii de combatanți luptă de partea armatei siriene.

Și din nou, Joulani face apel la musulmani șiiți, pe care Al-Nosra îi detestă la fel ca pe alawiți, să treacă Rubiconul pentru a se debarasa de atotputernicul lider al Hezbollah.

Sursa: digi24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate