Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

300 de ani din istoria noastră nu există cu adevărat! Este posibil sa traim de fapt in anul 1715

in Curiozitati

O teorie susține că aproximativ 300 de ani din istoria noastră nu există cu adevărat, ci au fost inventați și acest lucru este ținut secret

o-parte-din-istoria-europei-a-fost-inventata_398359

Conform jurnaliștilor de la Before It’s News, așa numita „Teorie a timpului fantomă” este o teorie a conspirației dezvoltată în anii 1990 de germanul Herbert Illig și susține că anumite perioade din istoria Europei dinEvul Mediu Timpuriu nu au existat, ci perioada respectivă a fost inventată șifalsificată cu ajutorul unor documente.

Oamenii de știință s-au împărțit în două tabere, astfel că unii au acceptat teoria lui Illig precum: Hans-Ulrich Niemitz, Uwe Topper, Christoph Marx, Manfred Zeller sau Angelica Muller, dar cei mai mulți cercetători nu au crezut în teoriagermanului și au respins-o categoric.

Illig susține că Împăratul roman Otto al II-lea, în complicitate cu Papa Silvestru al II-lea și probabil și cu Împăratul bizantin Constantin al VII-lea a realizat sistemul de datare Anno Dominiretroactiv, în așa fel încât ei să apară în anul 1000 AD și să rescrie în felul acestaistoria. Conform spuselor lui Illig, acest lucru a fost realizat prin modificarea și inventarea unor documente, dar și a unor probe fizice.

Prin urmare, Herbert Illig susține că secole întregi de istorie false au fost introduse de conducătorii de atunci și astfel între anii 614-911 AD au fost adăugați nu mai puțin 297 de ani care nu au existat în realitate și care au prelungit artificial istoriapână la cei peste 2000 de ani care credem noi, în mod complet eronat se pare, că s-au scurs de la anul 1.

Papa Gregorie al XIII-lea a corectat calendarul nostru sau cel puțin a fixat echinocțiul pe data de 21 martie în cadrul Conciliului de la Niceea din anul 325 d.Hr., dar nu a corectat cei aproape 300 de ani lipsă din calendarul realizat de Iulius Cezar în anul 45 d.Hr. și din această cauză, Illig consideră perioada dintre anii 614-911 AD ca fiind una fictivă, numită de cercetători „Evul Mediu Întunecat”pentru că din perioada respectivă nu există surse istorice și descoperirile arheologice sunt foarte puține și nimeni nu știe cu exactitate dacă ele sunt cu adevărat reale.

Dacă teoria cercetătorului german ar fi adevărată, în „perioada fantomă” nu ar trebui să existe nicio construcție și cu toate că sunt menționate aproximativ 1000 de cladiri despre care se crede că ar fi fost ridicate în acea perioadă, nu există dovezi concrete care să demonstreze acest fapt. De asemenea, în sprijinul teoriei lui Illigvine și lipsa evoluțiilor istorice în anumite fenomene de la începutul Evului Mediu.

Cercetătorii care au respins teoria lui Illig consideră că aceasta nu este o teorie științifică și prin urmare nu poate fi contrazisă. Totuși, ei au lansat câteva contraargumente care arată că teoria timpului fantomă este prea eurocentristă și consideră că este puțin probabil ca cineva din Europa să fi avut puterea de a da timpul înainte, de a scrie sau de a șterge istoria și pentru celelalte popoare ale lumii care nu au o „perioadă fantomă” în istoria lor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate