În urma demersurilor făcute pentru stabilirea electoratului, au fost descoperite 3600 de persoane de origine moldoveană, cu același domiciliu în Moșna, județul Iași. Apartamentul măsoară doar 40 de metri pătrați, este proprietatea unui polițist, iar în acest moment este locuit de către o familie, care plătește chirie agentului.
“Nu ştiu unde ar putea să-i bage pe toţi, abia stăm noi aici d-apoi atâţia oameni”, spune Ana Dima, chiriașă, pentru Digi 24.
Buletinul românesc îi ajută pe cei 3600 de cetățenii din Republica Moldova, să călătorească liber și să se încadreze, cu ușurință, pe piața muncii europene.
Potrivit primarului din Moșna, agentul de poliție, care a îngăduit “găzduirea” miilor de persoane, nu a încălcat prevederile legii și astfel nu se pot lua măsuri împotriva sa.
Fenomenul buletinelor românești pentru cetățenii moldoveni a luat amploare, în special în județul Iași, motiv pentru care autoritățile au început o anchetă și au trimis în judecată șefa Serviciului Public Comunitar de Evidenţă Persoanelor, Maricia Tagarcea, pe care o acuză de luare de mită. Se speculează că pentru un buletin românesc moldovenii plăteau până la 3000 de euro.