Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

42 de persoane trimise în judecată pentru infracțiuni privind obținerea de permise de conducere

in Evenimente/Stiri online

42 de persoane, printre care 8 agenți de poliție și 19 instructori auto, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea faptelor de luare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență. Toți sunt implicați în infracțiuni privind obținerea de permise auto.

Ancheta privind obținerea ilegală de permise de conducere a demarat în decembrie 2015, când 16 persoane au fost arestate, printre care și 7 agenți de poliție. În urma investigațiilor, procurorii au stabilit că 42 de persoane sunt implicate în dosarul ”mită pentru permise”. Printre cei judecați se află 8 agenți de poliție acuzați de luare de mită și 19 instructori auto care au facilitat tranzacțiile ilegale privind obținerea de permise de conducere.

„În urma cercetărilor desfăşurate în cauză ca urmare a denunţurilor formulate şi sesizărilor din oficiu au fost descoperite mai multe persoane (instructori auto şi lucrători de poliţie din cadrul Serviciul Public Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti) care realizau obţinerea permiselor de conducere, ca urmare a promovării probei practice a traseului, în schimbul unor sume de bani provenite de la candidaţi.„, se arată într-un comunicat emis de Parchetul București, potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, candidații care doreau obținerea carnetului de conducere erau susținuți de către instructori în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă negociind și suma care trebuia să ajungă la polițistul examinator, în jur de 150-200 de euro, din cei aproximativ 300 de euro care îi plătea candidatul. Nu oricine însă, putea avea acces la darea de mită, examinatorii se asigurau dacă respectivul candidat știe să conducă elementar. Dosarul ”mită pentru permise” va fi judecat la Tribunalul București.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate