Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

5 descoperiri științifice uimitoare din ultimii ani

in Curiozitati

Din păcate, Știința are puțin spațiu pe televizor, așa că astăzi avem un omagiu pentru toți acei oameni care lupta zi cu zi pentru a menține cercetarea. Sperăm să vă bucurați de ele, pentru că descoperirile lor sunt uimitoare.

Unele dintre marile descoperiri stiintifice din ultimii ani

1. Există apă pe Marte

Pe Marte sonda Phoenix Lander a descoperit gheață sub un strat subțire de praf în iunie 2008.

Marte1

Aceasta constatare ridică speranța de a găsi viață microscopica pe planeta roșie .

2. Proiectul genomului uman

În 2003 au terminat investigațiile la unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare din întreaga istorie a omenirii. Avem în sfârșit harta codului genetic uman . Acum, este în curs de a descifra succesiunea genomului la alte specii … Datorită acestei descoperiri putem avea mai multe informații legat de modul de combatere a bolilor etc.

3. Epoca Universului

Corect. Până de curând nu am știut exact vârsta universului, dar în 2001 o racheta cu o sondă la bord ar masura cosmic radiația de fond: o energie care pătrunde in spațiu și care este un reziduu care masura cu exactitate vârsta Universului. 13 700 de milioane de ani, nu-i chiar rău nu?.

4. Cea mai dificilă problema matematica a secolului XX a fost rezolvata

Conjunctura lui Poincaré „a fost cunoscuta sub numele de problema matematic cea mai dificilă a secolului XX și nu a fost încă nerezolvată. Cel care a realizat de curand rezolvarea acestei dificile probleme a fost matematicianul rus Gregori Perelman.

poincare

5. Cea mai mare experiment din istorie

Large Hadron Collider (LHC) este acceleratorul de particule cel mai puternic care există până în prezent. Mai mult decât atât, se consideră cel mai mare experiment de toate istorie . Oamenii de stiinta sunt plini de speranta ca, datorită acestei inventii pot descoperi originea universului .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate