Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

5 metode pentru a ne pastra calmul cu copilul

in Educational

Secretul armoniei in relatii, mai ales in cele cu copii, este rabdarea. Deoarece copiii invata cum sa se poarte de la cei din jur, adultii trebuie sad ea dovada de toleranta si intelegere. Ca parinte, modul in care abordati problemele de zi cu zi serveste drept exemplu copiilor dumeavoastra si le influenteaza reactiile. Astfel:

Nu reactionati! Cand copiii sunt obraznici sau neastamparati, nu reactionati imediat. Incercati mai intai sa intelegeti ce anume determina comportamentul. Uneori, copii au nevoie de cea mai mare dragoste si atentie tocmai in momentele in care se poarta cel mai rau, chiar daca aveti impresia ca atunci le merita cel mai putin.

Ignorati greselile de comportament! Specialistii ne recomanda sa recompensam comportamentul adecvat al copiilor foarte mici cu laude si incurajari, eventual cu o imbratisare sau un sarut sis a ignoram comportamentul nedorit. Daca va concentrate pe greselile copilului, le dati prea multa importanta si el va tinde sa le repete. Atunci cand comportamentul nu este prea ingrijorator, nu-l bagat in seama, acest lucru indica lipsa de interes si copilul probabil ca va renunta la el, vazand ca nu se provoaca nicio reactie. Pe de alta parte, atunci cand recompensati comportamentul pozitiv, inseamna ca doriti sa le repete.

Practicati arta distragerii! In cazul copiilor mici, una dintre cele mai bune metode de a schimba un tip de comportament este sa le distrageti atentia asupra altui lucru. De exemplu, daca un copil nu vrea sa dea o jucarie unui prieten, luati o alta jucarie si vorbiti despre ea cu entuziasm. Curand, copilul isi va pierde interesul fata de prima jucarie.

Indepartati-va! Atunci cand copilul are o criza de isterie, indepartati-va ca si cum n-ati abservat nimic. Nu va duceti prea departe, ca sa nu intre in panica, apoi intoarceti-va spre el ca diin intamplare si puneti-i o intrebare sau faceti o remarca despre un cu totul alt subiect, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. De obicei crizele de isterie inceteaza foarte repede daca nu turnati gaz pe foc, infuriindu-va. Cand copilul tipa, nu-i raspundeti in acelasi mod, fiindca asta va nu duce decat la escaladarea emotiei. Fireste, e greu sa tineti lucrurile sub control atunci cand sunteti foarte obosit sau stresat, insa evitati sa va revarsati emotiile negative asupra copilului.

Pauza pentru computer! Daca sunteti obosit si stresat, o tehnica simpla este sa-i oferiti copilului posibilitatea de a urmari pe computer anumite jocuri educative, special concepute pentru varsta lui. Aveti astfel ocazia sa va odihniti si dumneavoastra. Cumpararea unui computer personal pentru copil este o alegere buna odata ce acesta a implinit varsta de cinci ani. Jocurile si programele sunt tot mai avansate si complexe si pot stimula inteligenta daca sunt alese corespunzator. Dar, incercati sa-I limitati accesul la computer la o or ape zi. Cand este insa la scoala, il poate utiliza in special in procesul de invatare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate