Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

77 de medici urmăriți penal pentru luare de mită. Mergeau cu familia la ”congrese” în India

in Evenimente/Stiri online

Împotriva a 77 de medici specialişti oncologi, din Bucureşti şi alte şapte judeţe, s-a început urmărirea penală pentru luare de mită, potrivit unui comunicat DNA. Cercetarea penală are în vedere și alte câteva persoane cu funcții de conducere dintr-o societate comercială import-export din sectorul farmaceutic, suspecte de dare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, „conducerea societăţii comerciale a decis extinderea activităţii societăţii pe piaţa de medicamente generice, printre acestea fiind şi medicamente din sfera oncologiei”, motiv pentru care s-a apelat la medicii în cauză pentru a favoriza comercializarea medicamentelor și de asemeni, să recomande pacienților, în special produsele farmaceutice ale societății comerciale. „În contextul în care concurenţa pe piaţa farmaceutică era puternică, a apărut necesitatea unor măsuri de natură să determine medicii să prescrie sau să îndrume pacienţii spre medicamentele din sfera oncologiei distribuite de compania respectivă, cu depăşirea limitelor permise de legea în domeniu.„, precizează procurorii DNA în comunicat.

Cei 77 de medicii au acceptat favorizarea tranzacției, motiv pentru care au fost invitați în mai multe rânduri la congrese de medicină susținute în India, unde au fost chiar și cu familia. Anchetatorii susţin că „prin intermediul reprezentanţilor medicali, cei patru suspecţi din conducerea societăţii au transmis mai multor medici oncologi invitaţia de participare la al 3-lea Congres asiatic de cancer de sân, care urma să aibă loc în Bangalore, India, în perioada 3-4 martie 2012. Pentru participarea la congres a celor 77 de medici, compania a achitat unei societăţi de turism suma de 520.607,95 euro (echivalentul a 2.312.670,7 lei), din care suma reprezentând mită este de 416.864,1 euro”.

Pentru a se șterge urmele infracțiunii au fost întocmite contracte de sponsorizare de unde reies și primele nereguli. Potrivit contractelor, medicii ar fi trebui să fie prezenți la congres în perioada 3-4 martie 2012 în localitatea Bangalore, India, dar medicii au călătorit în India în perioada 28 februarie-09 martie 2012. Cazarea medicilor s-a făcut la mai multe hoteluri din New Delhi, oraș situat la 2000 de kilometri depărtare de locul unde se ținea respectivul congres. Procurorii arată că medicii s-au înscris la evenimentul organizat pe teme medicale, au participat doar câteva ore într-o singură zi, după care au părăsit congresul fără diploma de participare firească, însă nu și India.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate