Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

9 locuri nemaipomenite din lume unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă

in Curiozitati/Geografie

 

Raurile sunt unele dintre cele mai frumoase daruri facute de mediul inconjurator si afiseaza culori diferite iar cateodata au ca rezultat uimitoare expuneri care ne farmeca privirea.

Punctul unde doua sau mai multe corpuri de apa se intalnesc se numeste confluenta si acest fenomen poate fi observat in mai multe frumoase confluente ale corpurilor de apa atunci cand doua rauri fuzioneaza si devin un singur rau.

Exista multe locuri uluitoare in lume unde se poate observa confluenta si mai jos este o lista a unora dintre cele mai frumoase confluente din lume.

 

1. Dunărea, Ilz și Inn in Passau,Germania

1

2.Jialing și Yangtze in Chongqing, China 

2

 

3.Ronul si Arve in Geneva,Elvetia

3

4.Drava si Dunarea langa orasul Osijek in Croatia

4

5.Raul Mosela si Rinul,in Koblenz ,Germania

5

6.Alaknanda si Bhagirathi in Devprayag,India

6

7. Rio Negro si Rio Solimoes langa Manaus,Brazilia

7

8.Thompson si Fraser,in Lytton,British Colombia,Canada

8

9. Iată aici locul în care două oceane(Arctic si Pacific) se întâlnesc și nu se amestecă! Linia de joncțiune a celor doi colosi este formată dintr-o spumă, care delimitează o apă albastră și limpede de una destul de închisa la culoare. Cele două oceane se intersectează în mijlocul Golfului Alaska, dar nu par a se amesteca. De ce? Pentru că există o diferență foarte mare de sare…

Apa cea mai deschisă la culoare este rezultată din topirea ghețarilor, fiind proaspată și saraca în săruri, în timp ce al doilea ocean are o cantitate foarte mare de sare.

De aceea, cele două oceane au densități diferite, fapt care face aproape imposibilă amestecarea acestora.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate