Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

80 de ani de căsnicie. Cum au rezistat atât?

in Articole/Diverse/Evenimente/Extern

Helen și Maury Goosenberg, din California, au aniversat de curând 80 de ani de căsnicie. Ei au primit,oficial, titlul de „Cel mai longeviv cuplu din America”, iar aniversarea s-a făcut cu mare fast în cadrul organizației Worldwide Marriage Encounter.
„Simțul umorului este foarte important într-o căsnicie”, a răpuns Helen la întrebarea: Care e secretul relației voastre? „Toată lumea ne spunea la început că relația noastră nu va dura, iar acum nu mai e nimeni în viață să le zic <V-am spus eu!>”, glumește Maury, completându-și soția.

Helen, în vârstă de 100 de ani, povestește cu melancolie că și-a cunoscut soțul, mai mare ca ea cu 2 ani, la o petrecere de Halloween, în anul 1931. A fost cucerită pe loc de zâmbetul bărbatului și a știut chiar de atunci că sunt sortiți unul altuia, deși femeii i-au mai trebuit câțiva ani să-l convingă pe Maury să-și pună pirostriile, un șarmant cuceritor la acea vreme. Astăzi, cuplul se declară încă îndrăgostiți, veseli, iar singurul lor regret este acela că au avut un singur copil.

Recordul „Cel mai longeviv cuplu din lume” îl deține o familiei din India, care sunt căsătoriți de 90 de ani. Karam şi Katari au dezvăluit că secretul căsniciei e grija celuilalt, bucurii împărtășite cu sinceritate și cel mai important simțul umorului.

În România nu există o statistică a căsniciilor de lungă durată. Cu toate acestea, cel mai longeviv cuplu, cunoscut, este Regele Mihai I și Regina Ana, care sunt împreună de 67 de ani.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate