9 superstiții asociate jocului de poker

in Articole

Fie că vrem sau nu, superstițiile sunt parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Oare de câte ori te-ai întors din drum atunci când ai văzut o pisica neagra? Însă știi cât de multe superstiții sunt valabile și la masa de poker?

Una dintre cele mai cunoscute povești este cu Johnny Chan și s-a întâmplat în 1988, când a și câștigat Main Event-ul WSOP. Asiaticul, acum în vârstă de 63 de ani, obișnuia să miroase o portocală pentru a combate efectul odorizantelor folosite în cazino. Pentru că s-a impus la masa finală, Chan a început să perceapă acest gest ca pe o superstiție, așa că, din acel moment, a început să aibă mereu o portocală asupra sa atunci când juca poker. La cât de important este Main Event-ul WSOP, nici nu poți să-l învinovățești. Jucătorii români de poker care doresc să se califice la evenimente World Series of Poker o pot face prin diferite turnee de holdem online pe platforma 888poker, partener WSOP. 888poker are licență obținută la ONJN pentru a activa în țara noastră și este extrem de apreciat pentru oferta de jocuri foarte diversificată, turnee freeroll și serii de evenimente precum XL Inferno, care se va disputa în perioada 14-25 mai.

Alte superstiții din poker sunt cel puțin la fel de bizare. În rândurile de mai jos, îți vom prezenta câteva dintre ele:

MGM Grand Hotel & Casino e una dintre cele mai celebre locații din Las Vegas. În 1998, cazinoul a decis să facă o serie de modificări, iar printre acestea s-a numărat și intrarea în locație. Jucătorii aveau să pătrundă în incintă printr-o gură de leu, iar asta nu le-a picat deloc bine. Managementul cazinoului a decis să anuleze schimbările efectuate intrării pentru că jucătorii simțeau că acea “gura de leu” le aduce ghinion.

În 2003, Sam Farha s-a clasat pe locul secund la Main Event WSOP. Pe tot parcursul turneului, libanezul, deși nefumator, a ținut în permanență o țigară în gură. Neaprinsă, ce-i drept. Farha era convins că acest lucru îi aduce noroc.

Se spune că dacă arunci 4 de treflă, atunci vei avea mare ghinion. Ce știm noi este că nu poți să joci fiecare mână. Iar dacă 4 de treflă vine în combinație cu o altă carte mică, pe termen lung ar fi indicat să nu contribui foarte mult și des la pot. Poți studia oricând o listă cu tăria mâinilor pentru a-ți da seama cam când și cum poți să joci fiecare mână.

Dacă ai pășit până acum într-un cazino, e posibil să fi observat bomboane în jurul meselor. Mulți jucători au această superstiție pentru a alunga “spiritele rele” și pentru a-și păstra norocul cu ei. Evident, nu toți jucătorii procedează în acest fel. Dacă s-ar întâmplă asta, nu ai mai avea loc să pășești la mesele de joc.

Trebuie să ai grijă cum stai la masa de joc! O altă superstiție precizează faptul că nu vei avea mâini bune dacă te vei așeza picior peste picior. Și, dacă este să fim sinceri, chiar nu am observat vreun jucător care să stea în această poziție la masă. Așadar, o superstiție care a intrat în apanajul tuturor jucătorilor de poker.

O superstiție care duce mai degrabă la pierderea multor mâini de poker este următoarea: dacă ești servit cu o pereche de ași sau dacă “lovești” o pereche și câștigi la showdown, atunci devine “obligatoriu” să fii servit cu aceeași mână și la următoarea rundă. Evident, șansele să primești o pereche de ași la două mâini consecutive sunt extrem de mici si nici o strategie de poker nu indica acest fapt.

O altă superstiție legată de perechea de ași servită este cea în care jucătorii spun că mai degrabă au pierdut decât au câștigat atunci când au avut această mână. Statistic vorbind, perechea de ași este cea mai bună mână pe care o poți avea în poker. Dacă ai mai multe mâini pierdute cu ea decât câștigate, s-ar putea să fie ceva în neregulă cu jocul practicat de tine.

Roșul este culoarea de bază la mesele de poker. Pentru jucători, această culoare este asociată cu norocul, așa că ei caută de fiecare data să poarte haine ce conțin măcar puțin roșu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.